facebook twitter

Uutiset

 

Olemme koonneet koronavirustilanteeseen liittyvät tiedotteet yhdelle sivulle, pääset  'koronavirus ja vesihuolto' sivulle tästä linkistä: https://www.vvy.fi/ajankohtaista/koronavirus/

Tällä sivulla näet uutisemme julkaisupäivän mukaisessa aikajärjestyksessä. Voit myös selata uutisia avainsanoittain klikkaamalla haluamaasi avainsanaa tästä:
hallinto ja taloushulevesi,  julkaisutjäsenyysjätevesikoulutus & tapahtumalainsäädäntöliete, pohjavesi, talousvesivarautuminenverkosto ja pumppaamot, vesihuolto laajasti,  vesihuoltopäivä, viestintä


 

 • VETO – Vesihuollon johtaminen ja kehittäminen alkaa syyskuussa 2021

  3.3.2020

  VETO-koulutus tarjoaa kokonaiskuvan vesihuoltoalan kentästä, toimijoista ja johtamisesta.

 • Vesihuoltolaitosten hallinto- ja talousseminaari + VVY:n vuosikokous

  3.3.2020

  Vesihuoltolaitosten hallinto- ja talousseminaari järjestetään tänä vuonna Vantaalla Break Sokos Hotel Flamingossa. Seminaari toteutetaan pääsiäisen jälkeisellä viikolla 15.-16.4. VVY:n vuosikokous on seminaarin jälkeen torstaina 16.4.

 • Kansallinen laatujärjestelmä lannoitevalmisteille valmistui

  2.3.2020

  Vapaaehtoinen, kansallinen laatujärjestelmä on valmistunut lannoitevalmisteille, jotka on prosessoitu kierrätysmateriaaleista biokaasutuksella tai kompostoimalla.

 • Webinaarit jatkuvat maaliskuussa ajankohtaisilla aiheilla

  28.2.2020

  18.3. Some tutuksi vesihuoltolaitokselle ja 31.3. Vesihuollon tunnuslukujärjestelmä Venla ja muutokset vuonna 2020

 • Vuosi 2019 vesihuoltoalalla

  25.2.2020

  Katsaus päättyneen vuoden tapahtumiin vesihuoltoalalla. Kirjoitusta voivat jäsenlaitokset hyödyntää soveltuvin osin omissa vuosiraporteissaan.

 • Vesihuoltolaitoksille tärkeintä on vastuullinen omistajuus ja kestävään vesihuoltoon tähtäävä omistajaohjaus

  24.2.2020

  Vesihuoltolaitosten omistukseen ja erityisesti yksityistämiseen liittyvä julkinen keskustelu on viime aikoina ollut aktiivista. Alan tulevaisuuden kannalta on hienoa, että vesihuolto kiinnostaa laajasti. Vesihuolto on yhteiskunnan välttämättömyyspalvelu ja meidän kaikkien arjen toimivuuden edellytys. VVY:n työvaliokunnan mielestä nähtävissä olevassa tulevaisuudessakin kunnat ovat maassamme luontevin taho taajamien vesihuoltolaitosten omistajiksi. Tärkeätä on omistajapolitiikassa ja omistajaohjauksessa pitää fokus vesihuollossa ja vesihuoltopalvelujen käyttäjien edussa sekä toteuttaa vesihuoltoa parhaalla mahdollisella tavalla koko yhteiskunnan eduksi.

 • Uutiskirjeemme ilmestyi 19.2.2020

  19.2.2020

  Vesihuoltoalan ajankohtaisissa aiheissa tällä kertaa: kansallinen vesihuoltouudistus käynnistyi, koronaviruksesta ei ole todettu erityistä riskiä jätevesityöntekijöille, EU:n uusi juomavesidirektiivi sekä kesällä Otaniemessä IWA Nutrient removal and recovery conference 2020.

 • Kansallinen vesihuoltouudistus käynnistyi

  18.2.2020

  Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut hankkeen kansallisen vesihuoltouudistuksen toteuttamiseen. Hankkeella etsitään ratkaisuja Suomen vesihuollon uudistamiseen ja toimintaympäristön muutosten ennakointiin. Vuoden 2022 loppuun saakka jatkuva hanke tuo yhteen alan toimijat eri hallinnonaloilta ja eri päätöksenteon tasoilta.

 • Jätevedenpuhdistamon käyttö ja kehittäminen Tampereella 25.-26.3.

  17.2.2020

  Olet sitten jätevedenpuhdistamonhoitaja, käyttöpäällikkö tai muu alan asiantuntija, tule jätevedenpuhdistamon toimintaa käsittelevään koulutukseen.

 • Uudesta Koronaviruksesta (COVID-19) ei ole todettu aiheutuvan erityistä riskiä jätevesityöntekijöille

  14.2.2020

  Tartuntatautiepidemiat voivat lisätä jätevesityöntekijöiden riskiä sairastua infektioihin, koska jäteveden ja -lietteen mikrobit saattavat kulkeutua kosketustartunnan tai hengitysteiden kautta työntekijään. Koronavirustartunnan saaminen jätevesistä ei ole kuitenkaan todennäköistä, eikä siitä ole näyttöä. Asianmukaisesta suojautumisesta ja hygieniasta pitää kuitenkin huolehtia. Näin voidaan tartunta ehkäistä, vaikka virusta sattuisi olemaan jätevesissä tai -lietteissä. Näillä toimenpiteillä voidaan torjua samanaikaisesti muidenkin biologisten tekijöiden aiheuttamaa sairastumisriskiä.

 • Vesilaitoksen käyttö ja kehittäminen 11.-12.3.2020 Kuopiossa

  11.2.2020

  Vesilaitoksen käyttö- , käyttöpäällikkö- tai kehittämistehtävissä työskentelevien vuotuinen koulutustapahtuma. Koulutuspäivillä tutustumme Itkonniemen saneeratulle vesilaitokselle ja ohjelmaan on varattu aikaa yhteiselle keskustelulle osallistujien ehdottamista aiheista.

 • Uutiskirjeemme ilmestyi 5.2.2020

  7.2.2020

  Ajankohtaiset aiheet pitävät sisällään mm. Vesihuolto 2020 -päivien ilmoittautuminen on alkanut, kesällä Otaniemessä IWA Nutrient removal and recovery conference 2020 sekä selvitys ja ehdotus lietteitä koskevan lainsäädännön muuttamiseksi Ruotsissa.

 • EU:n uusi juomavesidirektiivi tuo monia merkittäviä muutoksia

  5.2.2020

  Sosiaali- ja terveysministeriö, ympäristöministeriö sekä maa- ja metsätalousministeriö tiedottavat EU-maiden suurlähettiläiden hyväksyneen poliittisen yhteisymmärryksen uuden juomavesidirektiivin sisällöstä. Uuden juomavesidirektiivin avulla pyritään turvaamaan entistä laadukkaampi talousvesi, edistämään veden saatavuutta, lisäämään vesihuollosta tiedottamista ja parantamaan vesihuoltolaitosten energiatehokkuutta koko unionin alueella.

 • Selvitys ja ehdotus lietteitä koskevan lainsäädännön muuttamiseksi Ruotsissa

  4.2.2020

  Ruotsin hallituksen tilaama selvitys lietteen maaperäkäytön rajoittamiseksi ja fosforin talteenottovaatimusten asettamiseksi valmistui tammikuussa 2020.

 • Vesihuolto 2020 -päiville odotetaan jopa 900 osallistujaa

  4.2.2020

  Vesihuolto 2020 -päivien ilmoittautuminen alkoi 27.1., jolloin myös Vaasan hotellikiintiöt avautuivat myyntiin. Tapahtumaan on ilmoittautunut jo yli 500 osallistujaa, tule sinäkin! Vesihuoltopäivät järjestetään Vaasan alueella 13.-14.5.2020.

 • IWA Nutrient removal and recovery conference 2020 Otaniemessä

  3.2.2020

  Hyödynnä aikaisen ilmoittautujan edullisempi hinta! Early bird- hinnat ovat voimassa 15.3.2020 asti. Kesäkuun 8.-12.6.2020 on tarjolla neljä mahtavaa konferenssipäivää, joiden teemat kattavat typen, fosforin ja hiilen poiston ja talteenoton jätevesienkäsittelyssä ja luonnonvesissä, ravinteiden poiston ilmastovaikutukset, ravinteidenkäsittelyprosessien optimoinnin ja mallinnuksen sekä lietteen hallinnan ja kierrätysravinnetuotteiden kehittämisen.

 • Suomen Vesiyhdistyksen Maailman vesipäivän seminaari 20.3.

  3.2.2020

  Suomen Vesiyhdistys tiedottaa, että tämänvuotinen Maailman vesipäivän seminaari on 20.3. klo 12 alkaen Säätytalolla. Vesiyhdistyksen seminaarissa tarkastellaan päivän teemaa ”Ilmastonmuutos ja vesi” (Water and Climate Change) monipuolisesti eri sektoreiden näkökulmasta.

 • Verkostoasentajien ja työnjohtajien koulutus 12.5.2020 Vaasassa

  3.2.2020

  Koulutus järjestetään tällä kertaa yksipäiväisenä ja siihen on helppo yhdistää Vesihuolto 2020 -päivät tai vierailu Vesihuolto 2020 -näyttelyssä. Ilmoittaudu 24.4. mennessä koulutuskalenterissa ja varaa majoitus pian, sillä huoneita on rajoitetusti.

 • Jätevesipäivä 12.2.2020

  30.1.2020

  Vielä ehdit mukaan koulutukseen. Tänä vuonna Jätevesipäivä järjestetään Lahdessa.

 • Sulkavuoren keskuspuhdistamon mittavin louhintaurakka näkyy ja kuuluu Tampereella

  29.1.2020

  Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy viestii aktiivisesti kotisivuilla hankkeesta. Sieltä löytyy muun muassa missä ja mitä rakennetaan nyt sekä ympäristönseurantajärjestelmä EMO (Environmental Monitoring Online). Tarjolla on myös tekstiviestipalvelu, jonka avulla lähialueen asukkaat saavat tietoa räjäytyksistä. Lisäksi sivuilla on hankkeen esittelyvideoita, vuosiraportit ja tiedotteet. Lue lehdistötiedote Vihilahdessa alkavasta porapaalutuksesta.

Jaa sivu:

Tulosta