facebook twitter

Uutiset

Tällä sivulla näet uutiset julkaisupäivän mukaisessa aikajärjestyksessä.

Voit myös selata uutisia avainsanoittain klikkaamalla haluamaasi avainsanaa tästä:
hallinto ja taloushulevesi,  julkaisutjäsenyysjätevesikoulutus & tapahtumalainsäädäntöliete, pohjavesi, talousvesivarautuminenverkosto ja pumppaamot, vesihuolto laajasti,  vesihuoltopäivä, viestintä


 

 • Kuntaliiton koordinoima Maaseudun INFRA-verkosto hanke

  8.4.2019

  Maaseudun INFRA-verkosto selvittää infraisännöinnin ja operointipalvelujen kehittämistä

 • Ilmoittaudu Nordiwa2019 konferenssiin

  8.4.2019

  Nordiwa2019, Pohjoismainen jätevesikonferenssi järjestetään Helsingissä 23. – 25.9.2019. Konferenssin esitelmien aiheita ovat muun muassa jätevesien käsittely, haitta-aineet, hulevesien hallinnan menetelmät, viemäriverkostojen hallinta ja haasteet, ravinteiden kierrätys ja talteenotto sekä yhteistyö Itämeren alueella.

 • Pytty-kampanjan videoiden oikeudet voimassa 2021

  9.4.2019

  Vesihuoltolaitosten ”Viemäri ei pidä salaisuuksia” yhteiskampanjassa tuotettiin kolme vuotta sitten neljä videota. Oikeudet esittää näitä mainosvideoita ostettiin viideksi vuodeksi eli marraskuuhun 2021. Nyt kannattaakin suunnitella ja toteuttaa toistokampanja pytty-teemalla ja hyödyntää jo olemassa olevaa videoaineistoa laitoksen viestinnässä.

 • Pohjoismainen muoviputkiyhteistyö jatkuu ja tiivistyy

  3.4.2019

  Pohjoismainen yhteistyö vesihuollossa käytettävien muoviputkien suhteen jatkuu Nordic Poly Mark (NPM) laatumerkin puitteissa. Putkien käyttäjäorganisaatioiden ja valmistajien yhteinen elin NPM Board kokoontui Kööpenhaminassa maaliskuussa. NPM Board edistää osaltaan muoviputkijärjestelmien korkean pohjoismaisen laadun säilymistä ja kehittymistä.

 • Vesihuoltolaitosten kehittämisrahaston toimikunta rahoituspäätökset

  1.4.2019

  Vesihuoltolaitosten kehittämisrahaston toimikunta kokoontui 28.3.2019.

 • Turvaa ja tehokkuutta vesihuoltoon

  1.4.2019

  Vesihuollon digitaalisista ratkaisut ja kyberturvallisuus esillä Kauppalehden liitteessä.

 • Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta tuli voimaan 1.4.2019

  1.4.2019

  Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019) ja tuli voimaan 1.4.2019 (HE 60/2018 vp). Laki sisältää saavutettavuusdirektiivistä tulevat vaatimukset ja esittää käytännönläheisesti, mitä digitaalisten palvelujen tarjoamiselta edellytetään jatkossa. Lisäksi lakiin sisältyy myös digitaalisia viranomaispalveluita koskevia säännöksiä.

 • Pelillinen esimiesvalmennus 12.6.2019 Helsingissä

  29.4.2019

  Oletko hiljattain aloittanut esimiestyössä? Tai haluatko uusia ideoita ja varmuutta valmentavaan esimiestyöhön tai muutoksen johtamiseen? Pelaamalla eväitä esimiestyöhön arkeen - tutustu päivän ohjelmaan ja ilmoittaudu 23.5.mennessä.

 • VVY:n uutiskirje jaettiin ke 20.3.2019

  21.3.2019

  Erityisen kiinnostavaa tällä kertaa esim. valvontatutkimusohjelmamalli vesilaitoksille, puhdistamomulta-esite, ROTI 2019 -raportti, vesihuoltomaksut Venlaan, maksuja koskevat ohjeet ja suositukset, Hazardous Waste.

 • Vesihuoltomaksut 1.2.2019 syötettävä Venlaan maaliskuun aikana

  19.3.2019

  Kuluvan vuoden vesihuoltomaksut on syötettävä tilanteen 1.2.2019 mukaisena Venlaan maaliskuun aikana. Tukkulaitokset eivät syötä vesihuoltomaksutietoja.

 • ROTI 2019 -raportti

  19.3.2019

  Rakennetun omaisuuden tila ROTI 2019 -raportin erityisteema on kaupungistuminen.

 • Maksuja koskevat ohjeet ja suositukset

  19.3.2019

  Vuonna 2017 ilmestyneessä pdf-julkaisussa on yleisiä suosituksia vesihuoltolaitosten maksuista ja niiden perusteista. "Tämä julkaisu on erityisen ajankohtainen ja kannattaa lukea uudestaan aina, kun laitoksella päivitetään hinnastoa. Julkaisu on apuna myös silloin, kun laitoksella pohditaan, onko hinnoittelun perusteet toteutettu oikein", kertoo lakiasiain päällikkö Anneli Tiainen, Vesilaitosyhdistyksestä.

 • EU:n strateginen lähestymistapa ympäristössä oleviin lääkeaineisiin linjaa lääkekuormitusta vähentäviä toimenpiteitä

  13.3.2019

  Prioriteettiainedirektiivin edellyttää, että Euroopan komissio ehdottaa strategista lähestymistapaa lääkkeistä aiheutuvaa veden pilaantumista varten. Tämä strateginen lähestymistapa julkaistiin 11.3.2019. Strategiassa todetaan, että on riittävästi todisteita siitä, että olisi ryhdyttävä toimiin ympäristössä olevien lääkeaineiden aiheuttaman riskin lieventämiseksi.

 • Puhdistamomullan käyttäminen on tärkeä osa kiertotaloutta

  13.3.2019

  Vesilaitosyhdistys on julkaissut esitteen, joka sisältää tietoa puhdistamomullan hyödyistä ja tutkimustietoa haitta-aineista.

 • Uusi valvontatutkimusohjelmamalli vesilaitoksille

  12.3.2019

  Valvira on julkaissut uuden valvontatutkimusohjelmamallin talousvettä toimittaville laitoksille.

 • VVY:n uutiskirje ilmestyi maaliskuun alussa

  15.3.2019

  Taas on tietoa tarjolla vesihuoltoalan ammattilaisille, jotka haluavat pysyä ajan hermolla.Viimeisin uutiskirjeemme ilmestyi 6.3.

 • Suomen Biokierto ja Biokaasu ry perustettu

  4.3.2019

  Biokaasusektori sekä biologisten jätteiden käsittelyn ja orgaanisten maanparannusaineiden valmistuksen alalla toimivat tahot tiivistävät yhteistyötään.

 • Vesilaitoksille uusi työkalu taudinaiheuttajien poistotehon arviointiin vedentuotantoketjussa

  4.3.2019

  Norjassa kehitettyyn menetelmään perustuvasta työkalusta on julkaistu Suomen olosuhteisiin sovitettu opas VVY:n monistesarjassa. Työkalun avulla voidaan arvioida laskennallisesti taudinaiheuttajien poistotehoa ja sen riittävyyttä vedentuotantoketjussa.

 • Vesihuoltolaitoksille suunnatut Työturvallisuuskortti -koulutukset alkavat huhtikuussa

  4.3.2019

  Vesilaitosyhdistyksen koulutustarjontaan tulee vesihuoltolaitoksille suunnattu Työturvallisuuskortti-koulutus. Työturvallisuuskortti® on Työturvallisuuskeskuksen, TTK, hallinnoima järjestelmä. Työturvallisuuskortin saanti edellyttää työturvallisuuskorttikurssin hyväksyttyä suorittamista. Kortti on voimassa viisi vuotta.

 • VVY:n vuosikokous on 11.4.2019

  9.4.2019

  Osakeyhtiömuotoisten ja osuuskuntamuotoisten jäsenten toimitusjohtajat eivät tarvitse valtakirjaa. Sen sijaan muut tarvitsevat valtakirjan.

Jaa sivu:

Tulosta