facebook twitter

Uutiset

Tällä sivulla näet uutiset julkaisupäivän mukaisessa aikajärjestyksessä.

Voit myös selata uutisia avainsanoittain klikkaamalla haluamaasi avainsanaa tästä:
hallinto ja taloushulevesi,  julkaisutjäsenyysjätevesikoulutus & tapahtumalainsäädäntöliete, pohjavesi, talousvesivarautuminenverkosto ja pumppaamot, vesihuolto laajasti,  vesihuoltopäivä, viestintä


 

 • EurEau:n lainsäädäntö- ja talouskomitea kokoontui Helsingissä

  1.3.2019

  VVY edistää Suomelle tärkeiden näkökulmien välittymistä EU:n päätöksentekoon.

 • Vaarallinen jäte kampanjamateriaalit jäsenille

  28.2.2019

  Muistutetaan yhdessä, että vaarallinen jäte ei kuulu viemäriin.

 • Vesihuoltolaitosten verkkopalveluiden saavutettavuus

  28.2.2019

  Saavutettavuus tarkoittaa helpommin käytettäviä verkkopalveluita. Verkkopalveluiden suunnittelussa ja toteuttamisessa on tärkeää huomioida eri käyttäjäryhmien tarpeet. Saavutettavuusdirektiivi.fi on sivusto, josta löytyy toimintaohjeita.

 • Muutoksia Venlassa

  28.2.2019

  Vesihuoltolaitosten tunnuslukujärjestelmä Venlaan on tehty 28.2.2019 lukuisia muutoksia vuodelle 2019. Näin on tehty jotta vältytään samojen tietojen syöttämisestä erikseen kahteen järjestelmään (Suomen ympäristökeskus SYKEn Veetiin ja VVY:n Venlaan).

 • VVY:n vaalitoimikunta kokoontui

  27.2.2019

  VVY:n vaalitoimikunta kokoontui helmikuussa tekemään vuosikokoukselle ehdotuksensa valinnoista hallituksen varsinaisiksi ja varajäseniksi erovuoroisten tilalle. Ennen kokousta vaalitoimikunnan jäsenet olivat saaneet jäsenlaitosten edustajilta ehdotuksia sopivista henkilöistä.

 • Vaaralliset jätteet turvallisesti talteen

  26.2.2019

  Kodin jäteastiaan livahtaa yhä vaarallisia jätteitä; sekajätepussien koostumustutkimusten mukaan kuitenkin vain prosentti sisällöstä on vaaralliseksi jätteeksi luokiteltavaa. Tehokkaan neuvonnan lisäksi maksuton vastaanotto jäteasemille, apteekkeihin sekä paristojen ja akkujen myyntipisteisiin ovat aikaansaaneet sen, että vaaralliset jätteet päätyvät hyvin kiertoon. Meneillään olevan tiedotuskampanjan tarkoituksena on parantaa tulosta entisestään. Vesilaitosyhdistys on kampanjassa mukana muistuttamassa että vaarallinen jäte ei kuulu viemäriin.

 • Kinkkutemppu teki jälleen ennätystuloksen

  20.2.2019

  185 000 kotitaloutta kierrätti joulun paistinrasvat uusiutuvaksi polttoaineeksi. Kolmatta kertaa järjestetty Kinkkutemppu innosti ennätysmäärän suomalaisia tekemään kiertotalousteon. Osallistujamäärä kasvoi viime vuodesta neljälläkymmenellä tuhannella, kun 185 000 kotitaloutta kierrätti joulun paistinrasvat. Kotimaan joulukinkkujen paistinrasvoista yhteensä jopa 13 prosenttia kierrätettiin uusiutuvaksi polttoaineeksi, ja tällä määrällä voidaan ajaa lähes 18 kertaa maapallon ympäri.

 • Jätevedenpuhdistamoiden käyttöpäällikköpäivät 3.-4.4.2019 Seinäjoella

  19.2.2019

  Koulutuksen yhteydessä pureudutaan ajankohtaisiin jätevesi- ja lieteasioihin.

 • Vattenverksteknik och hygien, upplagan 4.

  19.2.2019

  Vesityökortin suorittamiseen tarkoitetun VVY:n Vattenverksteknik och hygien [Vesilaitostekniikka ja hygienia] -julkaisun päivitetty painos on nyt myynnissä myös ruotsinkielisenä.

 • VVY:n uutiskirje ilmestyi viime viikolla

  18.2.2019

  Uutiskirjettä lukemalla saat vesihuoltoalan tietoutta, joka osaltaan tukee ammattiosaamistasi.

 • Suomen Vesiyhdistys ry:n Maailman vesipäivän seminaari

  14.2.2019

  YK:n vuoden 2019 Maailman vesipäivän teemana on ”Ketään ei jätetä” (Leaving no one behind). Teema korostaa kansainvälisesti sovittujen Kestävän kehityksen tavoitteiden periaatetta, jonka mukaisesti turvallinen vesi ja sanitaatio kuuluvat kaikille. Suomen Vesiyhdistyksen seminaarissa kartoitetaan, mitä tämä tarkoittaa erityisesti haavoittuvimmassa asemassa olevien ryhmien, kuten vähemmistöjen ja pakolaisten näkökulmasta ja mitä Suomessa asialle voidaan tehdä.

 • Kehittämisrahaston 2018 valmistuneita hankkeita

  4.3.2019

  Vesihuoltolaitosten kehittämisrahasto tukee vesihuoltolaitosten käytännön toimintaa hyödyttäviä ja laajasti alaa edistäviä tutkimus- ja kehittämishankkeita. Rahaston myötä alan yhteinen panostus tutkimukseen ja kehittämiseen on kasvanut huomattavasti. Kehittämisrahaston jäseniä ovat kaikki Vesilaitosyhdistyksen varsinaiset jäsenet.

 • VVY avasi LinkedIn- yrityssivun

  12.2.2019

  Nyt kaikki LinkedIn-käyttäjät voivat seurata helposti VVY:n kuulumisia alan ammattiaiheista.

 • VVY:n vesityökorttikoulutuksia maalis-huhtikuussa

  4.3.2019

  Kaikille avoimet Vesilaitosyhdistyksen vesityökorttikoulutukset järjestetään kevätkaudella Helsingissä, Oulussa ja Tampereella.

 • Vesihuoltolaitoksille suunnatut Työturvallisuuskorttikoulutukset alkavat huhtikuussa

  12.2.2019

  Vesilaitosyhdistyksen koulutustarjontaan tulee vesihuoltolaitoksille suunnattu Työturvallisuuskorttikoulutus. Koulutuksissa käytetään Työturvallisuuskeskuksen materiaalin lisäksi vesihuoltoalalle suunnattua materiaalia.

 • Vuosi 2018 vesihuoltoalalla

  12.2.2019

  Katsaus päättyneen vuoden tapahtumiin vesihuoltoalalla. Kirjoitusta voivat jäsenlaitokset hyödyntää soveltuvin osin omissa vuosiraporteissaan.

 • Jätevesipäivä 26.3.2019 Tampereella

  24.2.2019

  Jätevesien laadun tarkkailua suorittaville ja laboratoriohenkilöstölle suunnattu koulutus, jossa käsitellään myös haasteellisempiin jätevesiin liittyviä asioita. Lue tarkempi ohjelma koulutuskalenterissamme ja ilmoittaudu 11.3. mennessä.

 • Hallinto- ja talousseminaari 10.-11.4.2019 Helsingissä

  21.3.2019

  Vesihuoltolaitosten johdon ja kehittämisestä vastaavien vuosittainen tapaaminen, jossa käsitellään tuoreimpia hallinnon ja talouden kuulumisia, unohtamatta rakentavaa ajatustenvaihtoa hyvässä seurassa. Ilmoittaudu koulutus@vvy.fi

 • Mitä yhteisrakentaminen tarkoittaa kunnille?

  8.2.2019

  Fiksu verkonrakentaja -lähetys suorana Kunta.tv:stä ma 11.2.2019 klo 14-15.00.

 • VVY:n yhteistoimintajäsenjaostojen toiminta viriää

  7.2.2019

  VVY:n yhteistoimintajäsenjaoston perustamiskokous pidettiin tammikuussa 2019. Helmikuussa alajaostot pitävät ensimmäiset kokouksensa. Yhteistoimintajäsenten edustajat voivat ilmoittautua mukaan toimintaan.

Jaa sivu:

Tulosta