facebook twitter

Uutiset

 

Olemme koonneet koronavirustilanteeseen liittyvät tiedotteet yhdelle sivulle, pääset  'koronavirus ja vesihuolto' sivulle tästä linkistä: https://www.vvy.fi/ajankohtaista/koronavirus/

Tällä sivulla näet uutisemme julkaisupäivän mukaisessa aikajärjestyksessä. Voit myös selata uutisia avainsanoittain klikkaamalla haluamaasi avainsanaa tästä:
hallinto ja taloushulevesi,  julkaisutjäsenyysjätevesikoulutus & tapahtumalainsäädäntöliete, pohjavesi, talousvesivarautuminenverkosto ja pumppaamot, vesihuolto laajasti,  vesihuoltopäivä, viestintä


 

 • Uutiskirje ilmestyi 3.6.2020

  3.6.2020

  Aiheinamme mm. kerro ideasi ja toiveesi koulutukseen liittyen, THL:n jätevesitutkimuksen ensimmäisiä tuloksia, Kakolanmäen rakennustyöt etenevät sekä ’Toimenpiteet, kun yleisiä koronarajoituksia aletaan purkaa’.

 • Kakolanmäen jätevedenpuhdistamon poistoputken rakennustyöt etenevät

  2.6.2020

  Turun Seudun Puhdistamo Oy:n Kakolanmäen jätevedenpuhdistamon uuden poistoputken rakentaminen etenee luolan louhintatyömaalla. Lisäksi puhdistamoluolan ulkopuolisen tunnelointityömaan tunkkaustyötä valmistellaan aloitus- ja lopetuskaivantojen rakentamisella. Satamaan on jo saapunut osa tunkattavista putkista.

 • Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n kolmannesvuosiraportti 1-2020

  2.6.2020

  Keskuspuhdistamohanke etenee hyvin eikä koronaepidemia ole toistaiseksi haitannut töiden etenemistä. Sulkavuoressa ja Vihilahdessa on käynnissä louhintatyöt ja siirtoviemäreiden rakentaminen etenee.

 • THL:n jätevesitutkimus

  2.6.2020

  Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedottaa jätevesitutkimuksestaan, että Helsingin ja Turun jätevesistä on löytynyt koronavirusta. Sen sijaan Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa kerätyistä näytteistä ei ole löytynyt viitteitä viruksesta. THL:n vesimikrobiologian laboratoriossa Kuopiossa otettiin huhti-toukokuussa käyttöön tutkimusmenetelmä, jolla pystytään määrittämään koronaviruksen RNA:n, eli viruksen geeniperimän, määrä jätevedenpuhdistamoilta kerätyistä näytteistä. Nyt tutkimuksesta on saatu ensimmäisiä tuloksia.

 • THL:n koronavirus ja vesiturvallisuus -sivu

  2.6.2020

  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivulle on koottu kysymyksiä ja vastauksia koronaviruksesta ja vesiturvallisuudesta. Täältä löydät linkin heidän verkkosivulleen.

 • Uutta arvoa jätevedenpuhdistuksesta

  2.6.2020

  Tutustu LUT School of Engineering Science hankkeisiin, joita myös Vesihuoltolaitosten kehittämisrahasto on ollut mukana rahoittamassa. Online-keskustelutilaisuus tutkimustulosten merkityksestä & hyödyntämisen seuraavista askeleista 5.6. klo 9-11.

 • Kerro ideasi tai toiveesi koulutukseen liittyen

  2.6.2020

  Onko sinulla tiedossa jokin kiinnostava aihe tai puhuja koulutukseen? Tai olisitko itse innokas kertomaan jostakin aiheesta?

 • IWA:n Nutrient Recovery & Removal –virtuaalikonferenssi 1.-3.9.2020

  29.5.2020

  Early bird -ilmoittautuminen heinäkuun loppuun saakka. Aalto-yliopiston ja HSY:n järjestämä IWA:n Nutrient removal and recovery –konferenssi kokoaa yhteen ravinteiden poiston ja talteenoton huippututkijat ja innovatiiviset käytännön osaajat. Konferenssi siirtyi alkuperäisestä ajankohdasta syksyyn ja järjestetään täysin virtuaalisena.

 • Webinaaritallenteet kuunneltavissa jäsensivuillamme

  28.5.2020

  Aineistoja etäopiskeluun! VVY:n varsinaisten jäsenten henkilöstö voi ylläpitää osaamistaan webinaaritallenteiden avulla. Useimpien VVY:n toteuttamien maksuttomien webinaarien tallenteet voi kuunnella myös jälkikäteen jäsensivuilta (extranet)

 • Toimenpiteet, kun yleisiä koronarajoituksia aletaan purkaa

  26.5.2020

  Vesilaitosyhdistyksen koostetta Vesihuoltolaitosten toiminnasta epidemiatilanteessa (aiemmin otsikoitu Vesihuoltolaitoksen riittävän henkilöstön turvaaminen epidemiatilanteessa) on täydennetty. Koosteen lopussa on uutena sisältönä kaksi diaa vesihuoltolaitosten toimenpiteistä, kun yleisiä koronarajoituksia aletaan purkaa

 • Alustat ja apit vesihuollossa -kehittäjäryhmän webinaari

  25.5.2020

  Business Finland järjestää 10.6.2020 klo 9:30 - 11:30 webinaarin Tulevaisuuden tarpeisiin mukautuvat tietokantaratkaisut – case mittaustietokanta ja miten se hankintaan?

 • Uusi jätevedenpuhdistamo Blominmäkeen

  22.5.2020

  Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä ​​​​​​​rakentaa Espoon Blominmäen kallioon uuden jätevedenpuhdistamon. Maan alle louhittavaan luolastoon tehdään jäteveden puhdistusaltaat ja pääosa muistakin tiloista.

 • Metsä-Sairilan uusi puhdistamo

  22.5.2020

  Mikkelin uusi jätevedenpuhdistamo rakennetaan Metsä-Sairilan alueelle.

 • Keskuspuhdistamo käynnistää kolme viemärityömaata

  22.5.2020

  Tampereen Seudun Keskuspuhdistamon toteutukseen liittyvät paineviemäriurakat alkavat lähiviikkoina Raholan, Härmälän sekä Hatanpään suunnilla. Härmälässä ja Hatanpäällä työmaat aiheuttavat väliaikaisia liikennejärjestelyjä.

 • Seuraa VVY:n kuulumisia sosiaalisessa mediassa

  19.5.2020

  Pysyt kärryillä alan uutisista ja siitä, mikä nousee keskusteluun sosiaalisessa mediassa, kun seuraat VVY:n twitteriä, facebook-sivua tai LinkedIn-yrityssivua. Löydät twitterimme käyttäjänimellä @suomenvesi ja facebook-sivumme nimellä @jokapaivaonvesipaiva.

 • Uutiskirje ilmestyi 19.5.2020

  19.5.2020

  Tällä kertaa hallintojohtaja Tiina Lakimo, Lahti Aqua Oy:stä kirjoittaa koulutusblogissa etenemisestä etäloikalla digiloikkaan. Muita aiheita mm. etäosallistuminen VVY:n vuosikokoukseen, vesitekniikka-alan väitös 5.6.2020, jätelaki lausunnoilla, ohjeistus vesihuoltoverkostojen dokumentoinnille ja mittaukselle sekä VVY:n koulutuskysely.

 • Jätelaki lausunnoilla

  19.5.2020

  Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja luonnoksesta hallituksen esitykseksi jätelain ja eräiden muiden lakien muuttamisesta. Tavoitteena on edistää kiertotaloutta: vähentää jätteen määrää, lisätä sen uudelleenkäyttöä sekä tehostaa materiaalien resurssitehokasta käyttöä ja kierrätystä.

 • Syksyn 2020 koulutukset verkkoon

  18.5.2020

  Koronapandemiasta johtuen järjestämme pääosan syksyn koulutuksista webinaareina.

 • IWA:n maailmankongressin uusi ajankohta

  18.5.2020

  Koronaviruspandemian vuoksi IWA:n maailmankongressi siirretään. Tapahtuman uusi ajankohta on 9.-14.5.2021.

 • Vesitalous-lehdet poikkeustilanteen ajan vapaasti luettavissa

  18.5.2020

  Vesitalous-lehti tarjoaa kaikki numerot vapaasti luettavaksi koronaviruspandemiasta johtuvan poikkeustilanteen ajaksi. Vesitalous-lehti 3/2020 on ilmestynyt, siinä teemana on vesihuolto.

Jaa sivu:

Tulosta