facebook twitter

Uutiset

Tällä sivulla näet uutiset julkaisupäivän mukaisessa aikajärjestyksessä.

Voit myös selata uutisia avainsanoittain klikkaamalla haluamaasi avainsanaa tästä:
hallinto ja taloushulevesi,  julkaisutjäsenyysjätevesikoulutus & tapahtumalainsäädäntöliete, pohjavesi, talousvesivarautuminenverkosto ja pumppaamot, vesihuolto laajasti,  vesihuoltopäivä, viestintä


 

 • Vesilaitosyhdistys päivittää selvityksen puhdistamolietteen käsittelyn ja hyödyntämisen nykytilasta

  10.6.2019

  Vesilaitosyhdistys kokoaa tietoa puhdistamolietteen käsittelyn ja hyödyntämisen tilanteesta vuosina 2017 ja 2018.

 • VVY:n uutiskirje 5.6.2019

  7.6.2019

  Lue ajankohtaiset uutiset mm. VVY:n strategiatyö vuosille 2021-2025, Euroopan vesihuoltosektori valitsi uuden presidentin, opas kierrätyslannoitukseen, pohjavedet laskussa. Mukana myös kuulumisia jäsenlaitoksilta, kuten "Ihan paratiisihommaa,sanoi vaari kun vesihanan avasi". Paavolan Vesi Oy 50 vuotta -historiateos ladattavassa Paavolan Veden sivuilta.

 • Lupamuutos- ja VesiPOKE -hankkeiden loppuraportit lausunnoilla

  5.6.2019

  Lupamuutos-hankkeessa todettiin, että EU:n vesienhoidon ympäristötavoitteiden saavuttaminen edellyttää, että vesilain ja ympäristönsuojelulain mukaisia lupia voidaan muuttaa. VesiPOKE-hankkeen mukaan vesien tilatavoitteet ja niistä poikkeaminen tulisi nostaa ympäristönsuojelulain ja vesilain lupajärjestelmissä nykyistä keskeisempään rooliin.

 • VVY päivittää strategiaansa

  5.6.2019

  VVY:n strategiatyö vuosille 2021-2025 käynnistyi alkuvuodesta 2019. VVY:n hallituksen strategiatyöpajojen lisäksi myös jäsenistön ja sidosryhmien edustajia on kuultu ja haastateltu.

 • Kiitos koulutusideoista

  4.6.2019

  Koulutustyöryhmäläiset keräsivät Vesihuolto 2019 -päivien yhteydessä jäsenistöltä koulutusideoita ja -toiveita. Kaikkien idean jättäneiden kesken arvottiin maksuton koulutuspäivä.

 • Paavolan Vesi Oy:n historiateos

  4.6.2019

  "Ihan paratiisihommaa,sanoi vaari kun vesihanan avasi". Paavolan Vesi Oy 50 vuotta -historiateos on ladattavassa Paavolan Veden sivuilta.

 • Turun vesihuollon asiakaslehti

  4.6.2019

  Uusin Vesi. -lehti jaetaan julkisena tiedotteena turkulaisiin kotitalouksiin.

 • HSY teki ennätystuloksen jäteveden fosforin poistossa

  4.6.2019

  Jäteveden puhdistustulokset olivat vuonna 2018 erittäin korkeatasoiset Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n jätevedenpuhdistamoilla. Jätevedenpuhdistuksen sähköenergian omavaraisuusaste kasvoi Viikinmäen jätevedenpuhdistamolla 97 prosenttiin.

 • Suomen Biokierto ja Biokaasu ry:n toiminta on käynnistynyt

  4.6.2019

  Suomen Biokierto ja Biokaasu ry, SBB, on nimennyt hallituksen, valinnut puheenjohtajan, hyväksynyt ensimmäiset jäsenet ja päättänyt toimintansa painopisteet vuodelle 2019. Vuonna 2019 ja seuraavina vuosina tullaan tekemää kansallisesti ja EU-tasolla merkittäviä poliittisia päätöksiä, joilla on vaikutusta ravinteiden kierrätyksen ja biokaasun liiketoimintaympäristöön. Toimialan hyvät toimintaedellytykset voidaan varmistaa hyvällä yhteistyöllä sekä määrätietoisella tekemisellä.

 • EurEau valitsi uuden presidentin

  31.5.2019

  Euroopan vesihuoltosektori valitsi Claudia Castell-Exnerin EurEau-presidentiksi seuraavalle kahden vuoden ajanjaksolle. EurEau:n Executive Committeen kokoonpanoon valittiin Osmo Seppälä VVY:stä

 • Tunnelilouhinnat Sulkavuoressa

  4.6.2019

  Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy tiedottaa kolmannesvuosiraportissaan hankkeen kokonaistilanteesta, tapahtumat neljän kuukauden ajalta ja taloustietoja.

 • Ympäristöministeriö rahoittaa vesiensuojelua ja ravinnekierrätystä edistäviä hankkeita

  29.5.2019

  Ympäristöministeriö rahoittaa noin 1,5 miljoonalla eurolla vesien ja Itämeren tilaa parantavia hankkeita eri puolilla Suomea. Avustettavia hankkeita on yhteensä 13. Hankkeilla parannetaan vesien tilaa ja tehostetaan ravinteiden kierrätystä.

 • Pohjavedet laskussa

  28.5.2019

  Suomen ympäristökeskus kertoo tiedotteessaan, että viime kesän kuivuus voi toistua maan lounais- ja keskiosissa.

 • Opas kierrätyslannoitukseen

  28.5.2019

  Luonnonvarakeskus on julkaissut oppaan kierrätyslannoituksesta. Opas sisältää kierrätyslannoituksen perusperiaatteita, johdattelee ajankohtaisen lainsäädännön ja lannoitevalikoiman äärelle sekä kokoaa tuoreinta tietoa ja syventäviä julkaisuja aiheesta.

 • VVY:n uutiskirje 22.5.2019 jakelussa

  23.5.2019

  Uutisiin on 23.5. lisätty kuvia YT19-näyttelystä ja vesihuoltopäiviltä. Aiheena uutiskirjeessä mm. VVY:n hallitus myönsi neljä numeroitua kultaista ansiomerkkiä, vuoden 2019 Kemira-palkinto Risto Saariselle, VVY:n 60-vuotisjuhlastipendi diplomi-insinööri Essi Huntukselle sekä opas häiriötilanneviestinnän suunnitteluun, haitallisten aineiden esiintyminen vesiympäristössä, ympäristöön päätyvä lääkekuorma sekä muita ajankohtaisia aiheita.

 • Vesihuoltolaitoksille täysin uudistettu opas tueksi häiriötilanneviestinnän suunnitteluun

  21.5.2019

  Häiriöt vesihuollossa heijastuvat nopeasti asiakkaiden arkeen ja yhteiskunnan toimintaan. Hyvällä ja kattavalla viestinnällä voidaan vähentää olennaisesti häiriöistä aiheutuvia haittoja. Uusitussa vesihuoltolaitosten tarpeisiin räätälöidyssä häiriötilanne- ja kriisiviestintäohjeessa on tietoa ja malleja häiriötilanneviestinnän suunnitteluun ja toteuttamiseen.

 • Vesienhoidon ympäristötavoitteiden toteuttamista koskeva raportti

  21.5.2019

  Ympäristöministeriö tiedottaa, että vesienhoidon ympäristötavoitteiden toteuttamista koskeva raportti lähtee lausuntokierrokselle lähiaikoina.

 • Vesilaitosryhmä tutustui Ruotsin talousvesihuoltoon

  21.5.2019

 • YT19 -tapahtuman kävijätavoite ylitettiin reilusti!

  21.5.2019

  Tapahtumassa vieraili kahden päivän kuluessa yli 5.600 henkilöä. Seminaarit kokosivat yli 1.500 osallistujaa.

 • YT19 parhaat osastot palkittiin

  21.5.2019

  Yhdyskuntatekniikka 2019 -näyttelyn parhaat osastot palkittiin näyttelyn avajaisissa 15.5.2019.

Jaa sivu:

Tulosta