facebook twitter

Uutiset

 

Olemme koonneet koronavirustilanteeseen liittyvät tiedotteet yhdelle sivulle, pääset  'koronavirus ja vesihuolto' sivulle tästä linkistä: https://www.vvy.fi/ajankohtaista/koronavirus/

Tällä sivulla näet uutisemme julkaisupäivän mukaisessa aikajärjestyksessä. Voit myös selata uutisia avainsanoittain klikkaamalla haluamaasi avainsanaa tästä:
hallinto ja taloushulevesi,  julkaisutjäsenyysjätevesikoulutus & tapahtumalainsäädäntöliete, pohjavesi, talousvesivarautuminenverkosto ja pumppaamot, vesihuolto laajasti,  vesihuoltopäivä, viestintä


 

 • Tietomallintamisen yhteistyöfoorumin vesihuoltoryhmä

  2.12.2019

  Tietomallintamisen yhteistyöfoorumi buildingSMART Finlandin vesihuoltoryhmä on aloittanut toimintansa. Ryhmän tavoitteena on edistää tietomallinnuksen hyödyntämistä ja käyttöä vesihuollossa ja rakennetun vesihuoltoympäristön tiedonhallintaa. Vesihuoltolaitosten edustajia toivotaan mukaan toimintaan.

 • Vesitehras-lehti joka kotiin Tampereella ja Pirkkalassa

  28.11.2019

  Tampereen Veden asiakaslehdestä voi lukea muun muassa vesilaitoksen varautumisesta tulevaisuuteen, uuden asiakastietojärjestelmän vaikutuksista asiointiin ja pohjavesien suojelusuunnitelmasta.

 • Sulkavuoren keskuspuhdistamon rakentaminen etenee

  28.11.2019

  Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n kolmannesvuosiraportissa kerrotaan, että louhintojen lisäksi on aloitettu myös siirtoviemäreiden rakentaminen.

 • VVY:n uutiskirje jakelussa 27.11.2019

  28.11.2019

  Aiheina mm. Yhdyskuntalietteen käsittelyn ja hyödyntämisen nykytilannekatsaus, Tutustu kevään 2020 koulutustarjontaan, Kirjatarjouksessa T. Katkon teokset, Tukea vedentuotantoketjun riskinarvioinnin tekemiseen WSP-työkalulla, Kilpailulain muutos kirjanpidon eriyttämisestä, Tiedottaminen hinnanmuutoksista postilakon aikana tai sen päätyttyä.

 • Aluehallintovirastot hakevat asiakastestaajia ympäristö- ja vesilupien asiointipalvelun kehittämiseen

  27.11.2019

  Asiakastestaajat antava palautetta vuodenvaihteessa laajasti käyttöönotettavan asiointipalvelun toimivuudesta palvelun kehittämiseksi edelleen. Asiakastestausaika on viikoilla 49-50.

 • Tukea vedentuotantoketjun riskinarvioinnin tekemiseen WSP-työkalulla

  26.11.2019

  Terveydensuojelulaki (20 §, 762/1994) on edellyttänyt lokakuusta 2017 lähtien, että talousvettä toimittavan laitoksen omavalvonta ja talousveden laadun viranomaisvalvonta perustuvat veden terveydelliseen laatuun vaikuttavien riskien arviointiin ja hallintaan. Sosiaali- ja terveysministeriö suositteli syyskuussa, että vesilaitokset aloittavat tämän talousveden terveydelliseen laatuun vaikuttavien riskien arvioinnin vedentuotantoketjussa vuoden 2019 loppuun mennessä, ellei riskinarviointeja ole vielä aloitettu tai tehty. Helpoiten työ onnistuu verkkopohjaisella WSP-työkalulla.

 • Kilpailulain muutos kirjanpidon eriyttämisestä

  26.11.2019

  Kilpailulaissa edellytetään, että kilpailutilanteessa markkinoilla tapahtuva taloudellinen toiminta eriytetään kunnan, kuntayhtymän, valtion tai niiden määräysvaltaan kuuluvan yksikön kirjanpidossa 1.1.2020 alkaen.

 • Kirjatarjouksessa T. Katkon teokset

  25.11.2019

  Joulun kirjatarjouksena saat dosentti Tapio S. Katkon kirjoittamat teokset yhteishintaan 99 €. Oiva tilaisuus hankkia teokset laitoksen käyttöön tai vaikkapa uusille johtokuntien jäsenille. Laitoksen kannattaa levittää tärkeää tietoa vesihuollosta yleisölle esimerkiksi hankkimalla teokset oman paikkakunnan kirjastoon.

 • Tiedottaminen hinnanmuutoksista postilakon aikana tai sen päätyttyä

  24.11.2019

  Postilakko ja sen seuraukset ovat vesihuoltolaitosten vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella. Sen aikana ja jälkeen on silti syytä lisätä tiedottamista, jotta tiedon perillemeno voidaan varmistaa. Ilmoitus hinnanmuutoksista tulee lähettää asiakkaille lakosta huolimatta.

 • Tutustu kevään 2020 koulutustarjontaan

  23.11.2019

  Laita ylös koulutusten ajankohdat ja paikkakunnat. Koulutusten tarkemmat ohjelmat julkaistaan koulutuskalenterissa n. 6-8 viikkoa ennen koulutusta. Kerro myös ideasi ja toiveesi koulutusten sisältöihin liittyen.

 • Kutsu luennoimaan Vesihuolto 2020 - lähetä abstrakti 19.11. mennessä

  19.11.2019

  Etsimme Vesihuolto 2020 -päiville ajankohtaisia aiheita. Ilmoita halukkuutesi 20 min mittaisen esityksen pitämiseen lähettämällä abstraktisi viimeistään 19.11.2019.

 • Verkostojen mittaus- ja dokumentointiohjeen tekeminen alkamassa

  13.11.2019

  Alkuvuodesta 2020 alkavassa projektissa luodaan ohjeistus vesihuoltoverkostojen mittauksista ja dokumentoinnista rakennus-, saneeraus-, huolto- ja kunnossapitotöissä. Projektiin otetaan vielä lisää osallistujia ja etenkin vesihuoltolaitoksia kaivataan mukaan.

 • Suunnittelu, rakentaminen ja saneeraus 27.-28.11.2019 Oulussa

  11.11.2019

  Koulutus toteutetaan nyt osallistujien toiveesta 2-päiväisenä. Koulutuksessa on varattu aikaa yhteiselle keskustelulle, johon osallistujat saavat esittää aiheita. Tutustu monipuoliseen ohjelmaan ja ilmoittaudu pikaisesti koulutus@vvy.fi.

 • Suosituksia pohjavedenoton velvoitetarkkailun kehittämiseen

  11.11.2019

  Suomen ympäristökeskuksen toteuttaman hankkeen raportissa todetaan, että pohjaveden tarkkailusuunnitelmien laatua pitäisi parantaa ja tarkkailua yhtenäistää alueiden erityispiirteiden mahdollistamissa rajoissa. Lisäksi tarkkailutuloksia pitäisi pystyä hyödyntämään nykyistä tehokkaammin.

 • VVY:n uutiskirjeen kooste vesihuoltoalan ajankohtaisista aiheista

  6.11.2019

  Lue uutiskirje, jonka aiheina mm. koulutuspäällikkö Katri Henttosen koulutusblogi, taudinaiheuttajien poistotehon arviointi, Vesihuoltolaitosten kehittämisrahaston toimikunta rahoituspäätökset, Nordic Smart Water Solutions – esite, Kinkkutemppu 2019 ja avoimet työpaikat.

 • Nordic Smart Water Solutions – esite

  6.11.2019

  Ovatko älykkäät vesiratkaisut (smart water) vastaus aikamme vesi- ja ilmastohaasteisiin? Tuleeko digitalisointi parantamaan asiakaspalveluita sekä veden ja ympäristön suojelun keinoja?

 • Vesihuoltolaitosten lainsäädäntöpäivä 3.12.2019 Helsingissä.

  6.11.2019

  Nyt myös etäosallistumisen mahdollisuus. Ilmoittaudu 27.11. mennessä.

 • Tiedätkö miten tehokkaasti eri taudinaiheuttajiat poistuvat vedentuotantoketjun eri vaiheissa?

  5.11.2019

  Työkalu taudinaiheuttajien poistotehon arviointiin vedentuotantoketjussa auttaa arvioimaan laskennallisesti taudinaiheuttajien poistotehoa ja sen riittävyyttä vedentuotantoketjussa. Norjassa kehitettyyn menetelmään perustuvasta työkalusta on julkaistu Suomen olosuhteisiin sovitettu opas VVY:n monistesarjassa.

 • Lyhyistä kyberturvallisuusohjeista löytyy konkreettisia vinkkejä moniin tilanteisiin

  4.11.2019

  Kyber-Vesi -hankkeessa tuotetut Lyhyet kyberturvallisuusohjeet vesihuoltolaitoksille kokoavat yleistajuisesti napakat ohjeet kyberturvallisuuden eri näkökulmista. Nämä ohjeet sopivat kaikille vesihuoltolaitoksilla työskenteleville johdannoksi kyberturvallisuuteen. Ohjeistuksesta voidaan myös poimia omat ohjeensa esimerkiksi vierailijoille tai henkilöstölle sähköpostin käyttöön.

 • Maa- ja vesitekniikan tuelta tunnustusta vesitutkijoille

  1.11.2019

  Maa- ja vesitekniikan tuki jakoi tunnustuspalkintoja 70- vuotispäivänsä kunniaksi 25.10.2019

Jaa sivu:

Tulosta