facebook twitter

Uutiset

Tällä sivulla näet uutiset julkaisupäivän mukaisessa aikajärjestyksessä.

Voit myös selata uutisia avainsanoittain klikkaamalla haluamaasi avainsanaa tästä:
hallinto ja taloushulevesi,  julkaisutjäsenyysjätevesikoulutus & tapahtumalainsäädäntöliete, pohjavesi, talousvesivarautuminenverkosto ja pumppaamot, vesihuolto laajasti,  vesihuoltopäivä, viestintä


 

 • Kinkkutemppu teki jälleen ennätystuloksen

  20.2.2019

  185 000 kotitaloutta kierrätti joulun paistinrasvat uusiutuvaksi polttoaineeksi. Kolmatta kertaa järjestetty Kinkkutemppu innosti ennätysmäärän suomalaisia tekemään kiertotalousteon. Osallistujamäärä kasvoi viime vuodesta neljälläkymmenellä tuhannella, kun 185 000 kotitaloutta kierrätti joulun paistinrasvat. Kotimaan joulukinkkujen paistinrasvoista yhteensä jopa 13 prosenttia kierrätettiin uusiutuvaksi polttoaineeksi, ja tällä määrällä voidaan ajaa lähes 18 kertaa maapallon ympäri.

 • Jätevedenpuhdistamoiden käyttöpäällikköpäivät 3.-4.4.2019 Seinäjoella

  19.2.2019

  Koulutuksen yhteydessä pureudutaan ajankohtaisiin jätevesi- ja lieteasioihin.

 • Vattenverksteknik och hygien, upplagan 4.

  19.2.2019

  Vesityökortin suorittamiseen tarkoitetun VVY:n Vattenverksteknik och hygien [Vesilaitostekniikka ja hygienia] -julkaisun päivitetty painos on nyt myynnissä myös ruotsinkielisenä.

 • VVY:n uutiskirje ilmestyi viime viikolla

  18.2.2019

  Uutiskirjettä lukemalla saat vesihuoltoalan tietoutta, joka osaltaan tukee ammattiosaamistasi.

 • Suomen Vesiyhdistys ry:n Maailman vesipäivän seminaari

  14.2.2019

  YK:n vuoden 2019 Maailman vesipäivän teemana on ”Ketään ei jätetä” (Leaving no one behind). Teema korostaa kansainvälisesti sovittujen Kestävän kehityksen tavoitteiden periaatetta, jonka mukaisesti turvallinen vesi ja sanitaatio kuuluvat kaikille. Suomen Vesiyhdistyksen seminaarissa kartoitetaan, mitä tämä tarkoittaa erityisesti haavoittuvimmassa asemassa olevien ryhmien, kuten vähemmistöjen ja pakolaisten näkökulmasta ja mitä Suomessa asialle voidaan tehdä.

 • Kehittämisrahaston 2018 valmistuneita hankkeita

  27.8.2019

  Vesihuoltolaitosten kehittämisrahasto tukee vesihuoltolaitosten käytännön toimintaa hyödyttäviä ja laajasti alaa edistäviä tutkimus- ja kehittämishankkeita. Rahaston myötä alan yhteinen panostus tutkimukseen ja kehittämiseen on kasvanut huomattavasti. Kehittämisrahaston jäseniä ovat kaikki Vesilaitosyhdistyksen varsinaiset jäsenet.

 • VVY avasi LinkedIn- yrityssivun

  12.2.2019

  Nyt kaikki LinkedIn-käyttäjät voivat seurata helposti VVY:n kuulumisia alan ammattiaiheista.

 • VVY:n vesityökorttikoulutuksia maalis-huhtikuussa

  4.3.2019

  Kaikille avoimet Vesilaitosyhdistyksen vesityökorttikoulutukset järjestetään kevätkaudella Helsingissä, Oulussa ja Tampereella.

 • Vesihuoltolaitoksille suunnatut Työturvallisuuskorttikoulutukset alkavat huhtikuussa

  12.2.2019

  Vesilaitosyhdistyksen koulutustarjontaan tulee vesihuoltolaitoksille suunnattu Työturvallisuuskorttikoulutus. Koulutuksissa käytetään Työturvallisuuskeskuksen materiaalin lisäksi vesihuoltoalalle suunnattua materiaalia.

 • Vuosi 2018 vesihuoltoalalla

  12.2.2019

  Katsaus päättyneen vuoden tapahtumiin vesihuoltoalalla. Kirjoitusta voivat jäsenlaitokset hyödyntää soveltuvin osin omissa vuosiraporteissaan.

 • Jätevesipäivä 26.3.2019 Tampereella

  24.2.2019

  Jätevesien laadun tarkkailua suorittaville ja laboratoriohenkilöstölle suunnattu koulutus, jossa käsitellään myös haasteellisempiin jätevesiin liittyviä asioita. Lue tarkempi ohjelma koulutuskalenterissamme ja ilmoittaudu 11.3. mennessä.

 • Hallinto- ja talousseminaari 10.-11.4.2019 Helsingissä

  21.3.2019

  Vesihuoltolaitosten johdon ja kehittämisestä vastaavien vuosittainen tapaaminen, jossa käsitellään tuoreimpia hallinnon ja talouden kuulumisia, unohtamatta rakentavaa ajatustenvaihtoa hyvässä seurassa. Ilmoittaudu koulutus@vvy.fi

 • Mitä yhteisrakentaminen tarkoittaa kunnille?

  8.2.2019

  Fiksu verkonrakentaja -lähetys suorana Kunta.tv:stä ma 11.2.2019 klo 14-15.00.

 • VVY:n yhteistoimintajäsenjaostojen toiminta viriää

  7.2.2019

  VVY:n yhteistoimintajäsenjaoston perustamiskokous pidettiin tammikuussa 2019. Helmikuussa alajaostot pitävät ensimmäiset kokouksensa. Yhteistoimintajäsenten edustajat voivat ilmoittautua mukaan toimintaan.

 • FiSTT jatkaa putkistokuvaajakoulutusta

  5.2.2019

  Suomen kaivamattoman tekniikan yhdistys ry FiSTT on perustanut Kuntotutkimusjaoksen, jonka tehtävänä on jatkaa Suomen putkistosaneerausyhdistyksen aloittamaa putkistokuvaajien koulutusta.

 • Selvitys lämpökemiallisen käsittelyn vaikutuksesta jätevesilietteen lannoitusarvoon julkaistu

  4.2.2019

  ”Jätevesien fosfori kiertoon lannoitteeksi (PRecover)” -hankkeessa selvitettiin lämpökemiallisten käsittelyjen, torrefioinnin ja märkähiillon (HTC), vaikutusta lietefosforin välittömään käyttökelpoisuuteen kasvatuskokeilla.

 • Fiksu verkonrakentaja

  1.2.2019

  Kuntaliiton jaLiikenne- ja viestintäviraston Fiksu verkonrakentaja -webcastsarjassa kuullaan asiantuntijoiden näkemyksiä yhteisrakentamisen hyödyistä. Miksi on kannattavaa rakentaa liikenneväyliä, vesijohtoja, viemäreitä, kaukolämpö- ja sähköjohtoja sekä viestintäverkkoja samanaikaisesti?

 • Puhdistamolietteiden peltokäytön riskit pieniä, mutta jatkotutkimuksia tarvitaan

  31.1.2019

  Haitallisten metallien, orgaanisten haitta-aineiden ja suolistobakteerien siirtyminen juomaveteen tai ravintoon puhdistamolietepohjaisista lannoitevalmisteista arvioitiin vähäiseksi tuoreessa selvityksessä. Lisää tutkimusta tarvitaan mikromuoveista ja antibioottiresistenssistä.

 • Edellisten Vesihuolto 2018 -päivien esitelmät

  1.1.2019

  Voit tutustua kotisivuillamme Vesihuolto 2018 -päivien luennoitsijoiden tekemiin lyhennelmiin ja esityksiin, joihin on kiteytetty alan erityisosaamista

 • Varmista paikkasi kevään Vesihuoltopäivillä

  30.1.2019

  Vesihuolto 2019 -päivien ilmoittautuminen alkoi maanantaina ja hotellikiintiöt avautuivat myyntiin. Mukaan on ilmoittautunut jo lähes 300 osallistujaa, tule sinäkin!

Jaa sivu:

Tulosta