facebook twitter

Uutiset

Tällä sivulla näet uutiset julkaisupäivän mukaisessa aikajärjestyksessä.

Voit myös selata uutisia avainsanoittain klikkaamalla haluamaasi avainsanaa tästä:
hallinto ja talousjulkaisutjäsenyysjätevesikoulutus & tapahtumalainsäädäntöliete, pohjavesi, talousvesivarautuminenverkosto ja pumppaamot, vesihuolto laajasti,  vesihuoltopäivä, viestintä


 

 • Hallitus esittää muutoksia YVA-menettelyä edellyttävien hankkeiden luetteloon

  24.8.2018

  Ympäristöministeriö kertoo tiedotteessaan, että hallituksen esityksen tavoitteena on ajantasaistaa hankeluettelo, selkeyttää sen sisältöä sekä yhdenmukaistaa sitä ympäristövaikutusten arviointimenettelyä koskevan direktiivin kanssa.

 • Luken opas kierrätysravinteiden tuottajille

  22.8.2018

  Luonnonvarakeskuksen (Luke) julkaisema Opas kierrätyslannoitevalmisteiden tuottajille johdattaa uudet toimijat alan sisältöön ja haasteisiin, tarjoaa esimerkkejä erilaisten kierrätysraaka-aineiden ominaisuuksista ja tavallisimmista biomassojen käsittelymenetelmistä sekä esittää tiiviin koosteen olennaisesta lainsäädännöstä.

 • VVY:n uutiskirje jaettiin 16.8. sähköpostijakeluna

  16.8.2018

  Aiheina mm. kesäteekkarin tervehdys * VVY:n henkilöstöuutisia * kansallinen tietosuojalaki * energiatehokkuus * VVY Golf tulokset

 • Kesäteekkarin tervehdys

  16.8.2018

 • Kansallinen tietosuojalaki

  14.8.2018

  Kansallista tietosuojalakia koskeva hallituksen esitys (HE 9/2018 vp.) on vireillä eduskunnassa. Sillä on tarkoitus täydentää EU:n tietosuoja-asetusta, jonka soveltaminen alkoi 25.5.2018.

 • Energiatehokkuuden huomiointi suunnittelussa, saneerauksissa ja hankinnoissa

  14.8.2018

  Julkisilla toimijoilla, kuten vesilaitoksilla on tärkeä rooli Suomen ilmasto- ja energiastrategiassa. Vesilaitos voi vaikuttaa oman toimintansa energiatehokkuuteen muun muassa suunnittelun, hankintojen ja saneerausten yhteydessä.

 • "Vesihuollon tila ja rakennemuutos" -hankkeen loppuseminaari 29.8.

  14.8.2018

  Kaikille avoimessa seminaarissa esittellään Vesihuollon tila ja rakennemuutos -hankkeen tuloksia. Hanke toteutettiin osana valtioneuvoston vuoden 2018 selvitys- ja tutkimustoimintaa. Hankkeessa selvitettiin vesihuoltoverkostojen tilan arviointimenetelmiä ja verkostotiedon hallinnan kehittämistä sekä vesihuollon rakennemuutoksen vaihtoehtoja ja ohjauskeinoja. Tavoitteena on turvata taloudellisesti ja ympäristöllisesti kestävä sekä toimintavarma ja turvallinen vesihuolto tulevaisuudessa.

 • SuomiAreena keskustelu nähtävillä MTV Katsomossa

  14.8.2018

  Mitä pitäisi tehdä, että saataisiin vesialan vienti vetämään? Julkisuudessa on esitetty, että myös vesialalla toimivat PKS-yritykset voisivat saada merkittävää kasvua ja liiketoimintaa viennistä. Esitykseen on nivottu, että kunnalliset vesihuoltolaitokset tulisi aktivoida kansainvälistymiseen ja vesiosaamisen vientiin. Uskotaan vahvasti, että Suomen vesihuoltoalalla on annettavaa maailmalle. Katso SuomiAreenalla heinäkuussa pidetty keskustelu MTV Katsomosta.

 • VVY Golf 2018 pelattiin Oulussa 2.8.2018

  6.8.2018

  VVY Golf 2018 pelattiin helteisessä säässä Virpiniemen kentällä Oulun Haukiputaalla. Keskiviikkona 1.8. pelattiin harjoituskierroksena joukkuescramble, jossa oli mukana 12 ryhmää. Varsinainen kisa pelattiin torstaina 2.8., mukana oli yhteensä 46 pelaajaa.

 • Tietojen kalastelua Vesilaitosyhdistyksen nimissä

  18.7.2018

  INFRATECH Jyvaskylan ja Vesilaitosyhdistyksen tiedoilla varustettuja, englanninkielisiä kirjeitä on tullut mm. toimistoomme. Lähettäjänä on International Fairs Directory. Yhdyskuntatekniikalla ja Vesilaitosyhdistyksellä ei ole mitään tekemistä kyseisten kirjeiden kanssa ja suosittelemme käsittelemään niitä roskapostina.

 • VVY ja kumppanit nostivat vesihuoltoaiheet SuomiAreenalle

  18.7.2018

  Keskustelua vesi- ja ympäristöosaamisesta oli seuraamassa noin sata kuulijaa SuomiAreenalla 16.7.2018.

 • Katso VVY:n syksyn koulutustarjonta

  27.4.2018

  Syksyn 2018 koulutusohjelmassa on tuttujen perinteisesti syksyllä järjestettävien koulutusten lisäksi uutuutena Vesihuoltolaitosten työturvallisuuspäivä.

 • VVY:n toimisto kiinni

  5.7.2018

  VVY:n toimisto on kesällä kiinni viikot 28, 29 ja 30. Toivotamme hyvää kesää!

 • VVY Golf 2018 Virpiniemi Golfissa Oulussa 2.8.2018

  29.6.2018

  VVY Golf 2018 pelataan Virpiniemi Golfin kentällä Oulussa elokuun ensimmäisenä torstaina 2.8.2018. Edellisenä päivänä ke 1.8.2018 on mahdollisuus osallistua harjoituskierroksena toimivaan scramble-kisaan.

 • Yhteisrakentamisverkoston uutiskirje 04/2018 on julkaistu

  21.6.2018

  Yhteisrakentamisverkoston uutiskirjeessä 4/2018 kerrotaan mm. Rääkkylässä toteutetusta yhteisrakentamishankeesta, Viestintäviraston käynnistämästä Verkkotietopisteen tietosisällön ajantasaisuuden valvonnasta sekä elokuussa käyttöön otettavasta Verkkotietopisteen uudesta versiosta. Lisäksi uutiskirjeestä löytyy tietoa ajankohtaisista asioista sekä verkkoinfran käsitemallien kehityshankkeesta.

 • Vesiosaamisesta uusi vientisampo SuomiAreenalla

  20.6.2018

  Voisiko vesi- ja ympäristöosaaminen merkittävästi lisätä Suomen vientiä ja kasvattaa työllisyyttä? Tule kuulemaan ja keskustelemaan joko paikan päälle 16.7. Porin Kauppakeskus Puuvillaan tai osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa. Käytämme tunnisteina @suomenvesi #vesihuolto #suomiareena

 • Rakennusten vesilaitteistoihin tarkoitetetut PEX-putket ja joustavat kytkentäputket

  14.8.2018

  Ympäristöministeriö on antanut 1.9.2018 voimaan tulevat asetukset rakennusten vesilaitteistoihin tarkoitettujen PEX-putkien ja joustavien kytkentäputkien olennaisista teknisistä vaatimuksista.

 • Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo -hankkeen eteneminen

  19.6.2018

  Voit seurata Keskuspuhdistamo -hankkeen etenemistä videoilla.

 • Maakunnan terveydensuojeluviranomaisen pitäisi olla tavoitettavissa kaikkina viikonpäivinä ympäri vuoden

  19.6.2018

  Kuntaliiton toteuttamassa selvityksessä arvioitiin ympäristöterveydenhuollon ja vesitalouden päivystystarvetta ja tehtiin ehdotus päivystyksen järjestämiseksi maakunnissa.

 • Teollisuusjätevesiopas julkaistu englanniksi

  19.6.2018

  Teollisuusjätevesiopas on käännetty englanniksi osana BEST – Better Efficiency for Industrial Sewage Treatment -hanketta. Käännös on ladattavissa maksutta VVY:n sivuilta.

Jaa sivu:

Tulosta