facebook twitter

Uutiset

 

Olemme koonneet koronavirustilanteeseen liittyvät tiedotteet yhdelle sivulle, pääset  'koronavirus ja vesihuolto' sivulle tästä linkistä: https://www.vvy.fi/ajankohtaista/koronavirus/

Tällä sivulla näet uutisemme julkaisupäivän mukaisessa aikajärjestyksessä. Voit myös selata uutisia avainsanoittain klikkaamalla haluamaasi avainsanaa tästä:
hallinto ja taloushulevesi,  julkaisutjäsenyysjätevesikoulutus & tapahtumalainsäädäntöliete, pohjavesi, talousvesivarautuminenverkosto ja pumppaamot, vesihuolto laajasti,  vesihuoltopäivä, viestintä


 

 • Väliaikaisia muutoksia yhteisöjen kokoustenpitoon ja kokouksiin osallistumiseen

  17.4.2020

  Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi väliaikaisesta poikkeamisesta osakeyhtiölaista, asunto-osakeyhtiölaista, osuuskuntalaista, yhdistyslaista ja eräistä muista yhteisölaeista Covid-19 epidemian leviämisen rajoittamiseksi (HE 45/2020 vp) annettiin eduskunnalle 16.4.2020.

 • Pääkaupunkiseudulla pumppaamotukosten määrä on lisääntynyt huomattavasti

  16.4.2020

  HSY kertoo tiedotteessaan, että pumppaamotukosten määrä on lisääntynyt huomattavasti - syynä pytyn käyttäminen roskiksena.

 • Uutiskirje ilmestyi 16.4.2020

  16.4.2020

  Aiheinamme mm. kemikaalien saatavuus + mediakeskustelu Ruotsissa, VVY:n toimintakertomus 2019, Veetin ja Venlan tietojen syöttäminen, Uudet haitalliset aineet suomalaisilla jätevedenpuhdistamoilla hanke.

 • Vesihuoltolaitosten henkilöstö tulisi tässä tilanteessa rajata kunnissa yt-neuvottelujen ja lomautusten ulkopuolelle

  16.4.2020

  Toimiva vesihuolto on kriittinen palvelu, jonka on toimittava aina ja erityisesti meneillään olevassa poikkeustilanteessa. Toimiva vesihuolto on edellytys kaikelle muulle toiminnalle ja auttaa meitä ylläpitämään hyviä hygieniakäytäntöjä. Vesihuoltolaitokset pyrkivät turvaamaan riittävän henkilöstön riittävyyden, mutta lomautukset yhdessä mahdollisten sairastumisten kanssa voivat heikentää huomattavasti vesihuoltolaitosten toimintaedellytyksiä. Vaikka yt-neuvottelut eivät johtaisikaan lomautuksiin, ne kuormittaisivat nyt turhaan kriittisen palvelun järjestäjiä. Sen vuoksi kuntien tulisi pidättäytyä yt-neuvottelujen ja lomautusten kohdentamisesta vesihuollosta vastaavan henkilöstön osalta.

 • Vesihuoltolaitokset ovat varautuneet turvaamaan vesihuoltopalvelut epidemiatilanteessa

  15.4.2020

  Vesihuolto, eli puhtaan talousveden toimitus ja jätevesien poisjohtaminen ja asianmukainen käsittely, on yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittinen palvelu, jonka on toimittava aina. Vesihuoltopalvelut toimivat Suomessa tällä hetkellä normaalisti eikä näköpiirissä ole erityisiä vesihuoltopalvelua vaarantavia uhkia.

 • Koronavirus ja vesihuolto aiheen tiedotteet

  15.4.2020

  Olemme koonneet koronavirustilanteeseen liittyvät tiedotteet yhdelle sivulle, läydät ne kohdasta > Ajankohtaista > Koronavirus ja vesihuolto

 • Veetin ja Venlan tiedot syötettävä 30.4.2020 mennessä

  15.4.2020

  Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämään vesihuollon tietojärjestelmä Veetiin on vuoden 2019 tiedot syötettävä 30.4.2020 mennessä. Samoin Vesilaitosyhdistyksen vesihuollon tunnuslukujärjestelmä Venlaan on edellisen vuoden (2019) perustiedot syötettävä 30.4.2020 mennessä. Vuoden 2019 tiedot tulee ensin syöttää Veetiin, jotta Veetistä siirrettävät tiedot tulevat Venlaan. Tämän jälkeen Venlaan täydennetään ne tiedot, jotka eivät siirry Veetistä. Tiedot Veetistä tuodaan rajapintayhteyden kautta VENLAan kahdesti vuorokaudessa, yön aikana sekä kello 11:00. Aiemmasta ohjeistuksesta poiketen Veetiin syötetään myös kuluvan vuoden (tilanne 1.2.2020) maksutiedot poislukien vesimittarimaksut 7014, 7015 ja 7017, jotka syötetään Venlaan. Ohjeistus on lähetetty sähköpostitse Venlan pääkäyttäjille ja VVY:n jäsenlaitoksille 25.3.2020.

 • Keskuspuhdistamon louhintatyöt laajenevat Vihilahteen

  14.4.2020

  Vuodenvaihteessa käynnistynyt Sulkavuoren keskuspuhdistamon toisen louhintaurakan tunnelilouhinta alkaa Vihilahdesta kohti Sulkavuorta.

 • Toimitusjohtajan katsaus 2019

  14.4.2020

  Tulevina vuosina toimintaa pyritään uuden strategian myötä uudistamaan ja terävöittämään. VVY:n strategiatyö kaudelle 2021-2025 käynnistettiin keväällä 2019 ja saatiin yleisen strategiaperustan osalta valmiiksi vuoden lopussa. Strategiatyötä jatketaan vuonna 2020.

 • Toimintakertomus 2019

  14.4.2020

  Viime vuoden toimintakertomus on nyt pdf-versiona saatavilla.

 • Lähes 200 000 kotitaloutta osallistui joulun paistinrasvojen kierrätykseen

  9.4.2020

  Kinkkutemppu-kampanja rikkoi jälleen oman ennätyksensä saadessaan lähes 200 000 kotitaloutta mukaan joulun innostavimpaan kiertotaloustekoon. Kampanjan keräyspisteisiin toimitettiin joulunajan paistinrasvoja yhteensä huikeat 58 500 kiloa. Tästä määrästä valmistetulla Neste MY uusiutuvalla dieselillä voisi ajaa jopa 19 kertaa maapallon ympäri.

 • Suomalaisen meritiedon portaali avautuu

  6.4.2020

  Suomen ympäristökeskus kertoo tiedotteessaan, että suomalaiseen meritietoon pääsee nyt käsiksi yhdestä verkko-osoitteesta. Itämeri.fi-sivuston alle on koottu useiden suomalaisten laitosten tuottama tieto palvelemaan kaikkia merestä kiinnostuneita.

 • Haitallisten aineiden vähentämiseen lähes miljoona euroa vesiensuojelun tehostamisohjelmasta

  6.4.2020

  Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus sekä ympäristöministeriö kertoo tiedotteessaan, että Vesiensuojelun tehostamisohjelmasta rahoitetaan kuutta hanketta, joilla vähennetään haitallisten aineiden pääsemistä vesistöihin. Hankkeissa muun muassa tunnistetaan haitta-aineiden päästölähteitä ja etsitään keinoja päästöjen vähentämiselle. Lisäksi hankkeissa testataan uusia laitteita ja menetelmiä jätevesien puhdistamiseksi ja ravinteiden kierrättämiseksi.

 • Jätevesistä mitattava viruksen RNA voi auttaa arvioimaan COVID- 19 leviämistä

  2.4.2020

  Hollannissa on uutisoitu tutkimuksesta, jossa on analysoitu jätevedestä koronaviruksen geneettistä materiaalia RNA:ta. RNA-tulos ei anna tietoa siitä onko virus elin- ja tartuntakykyinen. Nykyisen tiedon mukaan koronan saaminen jätevedestä ei ole todennäköistä.

 • Uutiskirje ilmestyi 1.4.2020

  1.4.2020

  Aiheinamme mm. kehittämisrahaston toimikunnan rahoituspäätökset, syksyn 2020 koulutustarjonta, tukkivat jätteet, työturvallisuusopas, VVY:n jäsensivut (extranet), VVY:n vuosikokous siirtyy.

 • Tutustu syksyn 2020 koulutustarjontaan

  31.3.2020

  Laita kalenteriisi ylös syksyn koulutusten ajankohdat ja paikkakunnat. Koulutusten tarkemmat ohjelmat julkaistaan koulutuskalenterissa n. 6-8 viikkoa ennen koulutusta. Kerro myös ideasi ja toiveesi koulutusten sisältöihin liittyen.

 • Vesihuoltolaitosten kehittämisrahaston toimikunnan rahoituspäätökset

  31.3.2020

  Vesihuoltolaitosten kehittämisrahaston toimikunta kokoontui 24.3.2020.

 • Hankerekisterissä voit tutustua tutkimus- ja kehittämishankkeisiin

  31.3.2020

  Hankerekisteri sisältää tiedot Vesihuoltolaitosten kehittämisrahaston hankkeista. Rekisteristä selviää mm. hankkeiden tavoitteet, toteutus, tulokset ja budjetit. Tyypillisesti hankkeista on myös saatavilla dokumentteja kuten loppuraportti.

 • VVY:n verkkokaupan tilaukset

  30.3.2020

  Sähköiset julkaisut toimitetaan normaalisti, mutta painetuissa julkaisuissa on viiveitä, sillä työskentelemme tällä hetkellä etänä. Pahoittelemme tilannetta. Tilauksiin liittyvä kysymykset toivomme sähköpostilla vvy(a)vvy.fi

 • Ajankohtainen Vesihuoltolaitosten työturvallisuusopas

  27.3.2020

  TTL:n sähköisessä oppaassa on mm. tietoa hygieniamääräyksistä ja henkilönsuojainkäytännöistä sekä jätevesien käsittelyyn liittyvästä työturvallisuudesta. Opas on toteutettu Vesihuoltolaitosten Kehittämisrahaston ja Työterveyslaitoksen rahoittamana yhteishankkeena.

Jaa sivu:

Tulosta