facebook twitter

Uutiset

Tällä sivulla näet uutisemme julkaisupäivän mukaisessa aikajärjestyksessä. Voit myös selata uutisia avainsanoittain klikkaamalla haluamaasi avainsanaa tästä:
hallinto ja taloushulevesi,  julkaisutjäsenyysjätevesi, kiertotalouskoulutus & tapahtumalainsäädäntöliete, pohjavesi, talousvesivarautuminenverkosto ja pumppaamot, vesihuolto laajasti,  vesihuoltopäivä, viestintä


 

 • Vesihuoltolaitosten työturvallisuuspäivä 8.9.

  31.8.2020

  Koulutus toteutetaan webinaarina.

 • Vesistöjen kemiallinen tila on edelleen huono

  28.8.2020

  SYKEn tiedottteesta ilmenee, että Suomen järvien, jokien ja rannikkovesien kemiallinen tila ei ole parantunut, vaikka useimpien aineiden pitoisuudet alittavat niille asetetut pitoisuusrajat eli laatunormit. Muutaman pysyvän ja eliöihin kertyvän aineen laatunormit ylittyvät laajasti Suomessa ja sen vuoksi pintavesien kemiallinen tila on huono.

 • Oletko kiinnostunut molekyylibiologisista menetelmistä jätevesiprosessien ymmärtämiseksi?

  21.8.2020

  Aalto-yliopisto ja HSY järjestävät NRR2020-konferenssin yhteydessä maanantaina 31.8.2020 etätyöpajan aiheesta. Työpaja on ilmainen ja siihen voi osallistua, vaikka ei muuten osallistu konferenssiin.

 • IWA:n Nutrient Recovery & Removal –virtuaalikonferenssi 1.-3.9.2020

  20.8.2020

  Onko virtuaalitapahtuma tylsää läppärin edessä nököttämistä.. Ravinteiden poiston ja talteenoton konferenssissa tapaat uusia ihmisiä, pääset virtuaalisaunaan ja 360 °-puhdistamovierailulle. Vielä ehdit mukaan!

 • Uutiskirje ilmestyi 19.8.2020

  19.8.2020

  Aiheinamme mm. uusitulla tarkkailulistalla olevat aineet, laskentapohja taudinaiheuttajien poistotehon arviointiin, valtion lisätalousarviossa määrärahaa vesihuollon toimintaedellytysten turvaamiseksi. Hyvää viikon jatkoa!

 • Taudinaiheuttajien poistotehon arviointiin nyt käytettävissä englanninkielinen laskentapohja

  18.8.2020

  Työkalu taudinaiheuttajien poistotehon arviointiin vedentuotantoketjussa auttaa arvioimaan laskennallisesti taudinaiheuttajien poistotehoa ja sen riittävyyttä koko vedentuotantoketjussa. Norjassa kehitettyyn menetelmään perustuvasta työkalusta on julkaistu Suomen olosuhteisiin sovitettu opas VVY:n monistesarjassa ja nyt ladattavissa on myös Norsk Vannin laatima englanninkielinen laskentataulukko avuksi laskentaan.

 • Vesihuoltolaitosten johdon päivät webinaarina 16.-17.9.2020

  18.8.2020

  Teemoina vesihuoltouudistus, korona-ajan kokemukset ja opit vesihuoltolaitoksella, omaisuudenhallinta, vesihuoltolaitosten organisointi ja omistajuus sekä VVY:n asiantuntijoiden ajankohtaiskatsaukset.

 • Vesityökorttikoulutus Helsingissä syyskuussa

  18.8.2020

  Kaikille avoin vesityökorttikoulutus järjestetään 3.9. Helsingissä. Vesityökorttikoulutus voidaan järjestää myös omalle organisaatiollesi räätälöitynä koulutuksena haluamassanne koulutuspaikassa ja teille parhaiten sopivana ajankohtana.

 • Värikkäät kaivonkansitarrat muistuttavat: älä heitä roskia hulevesikaivoon!

  17.8.2020

  Pääkaupunkiseudulla elokuussa näkyvä kampanja muistuttaa, että hulevesikaivoon heitetty roska voi ajautua hulevesiviemäriä pitkin vesistöön kuten puroon tai mereen.

 • Vesihuollon toimintaedellytysten turvaaminen korona-epidemian johdosta

  14.8.2020

  ELY-keskus tiedottaa, että valtion lisätalousarviossa on varattu määrärahaa vesihuollon toimintaedellytysten turvaamiseksi. Tuella pyritään turvaamaan vesihuollon toimintaedellytykset koronaepidemian aikana.

 • Tarkkailulista on uusittu

  14.8.2020

  Tarkkailulistan tarkoitus on tuottaa lisätietoa yhdisteiden esiintymisestä vesistöissä EU:n alueella.

 • Kaksi webinaaria jätevedenpuhdistamoiden toimintaan liittyen 26.-27.8.

  14.8.2020

  Ilmoittaudu mukaan Ajankohtaista jätevedenpuhdistamolla ja Kunnossapito jätevedenpuhdistamolla -teemaisiin webinaareihin viimeistään 19.8.

 • VVY Golf 2020 Kultaranta Golfissa

  7.8.2020

  VVY Golf 2020 pelattiin 6.8. Naantalin Kultaranta Golfissa. Mukana oli 54 pelaajaa. Tällä kertaa palkintopöydän tyhjensi Operon Oy:n Jyri Koivisto, joka voitti sekä pääkilpailuna olleen pistebogin (42 bp) että lyöntipelin (brutto 76 lyöntiä).

 • Vesihuoltolaitosten kehittämisrahaston haku on auki

  7.8.2020

  Kaikki viimeistään 30.9. klo 23.59 sähköisellä hakemuslomakkeella tulleet hakemukset käsitellään syksyn 2020 haussa.

 • Uutiskirje ilmestyi 5.8.2020

  5.8.2020

  Elokuinen tervehdys vesilaitosyhdistyksestä. Uutiskirjeessä mm. videot tonttiviemärien saneerauksen tärkeydestä, yhdyskuntajätevesidirektiivin uudistaminen etenee, lainsäädännön toimivuudesta & talouden valvonnasta julkaistut selvitykset.

 • Yhdyskuntajätevesidirektiivin uudistaminen etenee

  3.8.2020

  Yhdyskuntajätevesidirektiivin uudistamista koskeva Inception impact assessment julkaistiin heinäkuussa. Tarkoituksena on tiedottaa kansalaisille ja sidosryhmille komission suunnitelmista, jotta he voivat antaa palautetta suunnitellusta aloitteesta ja osallistua tehokkaasti tuleviin kuulemistoimiin.

 • Korttikoulutus omalle organisaatiollesi

  3.8.2020

  Vesityökorttikoulutus tai vesihuoltolaitoksille suunnattu työturvallisuuskorttikoulutus voidaan järjestää omalle organisaatiollesi räätälöitynä koulutuksena haluamassanne koulutuspaikassa ja teille parhaiten sopivana ajankohtana. Tilauskoulutuksien toteuttamisessa voitte tehdä myös yhteistyötä lähialueen vesihuoltolaitoksien kanssa.

 • Webinaaritallenteet kuunneltavissa jäsensivuillamme

  3.8.2020

  Aineistoja etäopiskeluun! VVY:n varsinaisten jäsenten henkilöstö voi ylläpitää osaamistaan webinaaritallenteiden avulla. Useimpien VVY:n toteuttamien maksuttomien webinaarien tallenteet voi kuunnella myös jälkikäteen jäsensivuilta (extranet)

 • Lietedirektiivi arvioidaan 2020-2021

  3.8.2020

  Lietedirektiivin arvioinnin tiekartta on julkaistu. Tiekarttaa voi kommentoida 25.8.saakka.

 • Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelman rahoitusta haettavissa

  3.8.2020

  Maa- ja metsätalousministeriön tiedotteesta ilmenee, että kokeiluohjelman tarkoituksena on mahdollistaa pk-yrityksille pilotoinnit ja referenssitulosten tuottaminen. Uusia hankehakemuksia voi toimittaa 31.8.2020 klo 16.15 saakka, jolloin haku umpeutuu.

Jaa sivu:

Tulosta