facebook twitter

Uutiset

Tällä sivulla näet uutiset julkaisupäivän mukaisessa aikajärjestyksessä.

Voit myös selata uutisia avainsanoittain klikkaamalla haluamaasi avainsanaa tästä:
hallinto ja taloushulevesi,  julkaisutjäsenyysjätevesikoulutus & tapahtumalainsäädäntöliete, pohjavesi, talousvesivarautuminenverkosto ja pumppaamot, vesihuolto laajasti,  vesihuoltopäivä, viestintä


 

 • Vielä ennätät Toimistohenkilöiden koulutuspäiville

  4.9.2018

  Koulutuspäivät järjestetään 19.-20.9. Jyväskylässä. Jos haluat mukaan, ota mahdollisimman pian yhteyttä Vesilaitosyhdistyksen koulutukseen.

 • Muoviputkikoulutus Oulussa 20.11.2018

  19.9.2018

  Huhtikuussa suuren suosion saanut, Tampereella järjestetty Muoviputkikoulutus järjestetään uusintana Oulussa.

 • Yhteisrakentamisverkoston uutiskirje 05/2018 on julkaistu

  3.9.2018

  Yhteisrakentamisverkoston uutiskirjeessä 5/2018 kerrotaan mm. miksi yhteisrakentamisen aika on nyt, verkkotoimialan yhteisestä käsitemallista, Euroopan komission selvityksestä, jonka mukaan yhteisrakentamisella ja infran yhteiskäytöllä voidaan säästää 40–50 % kustannuksista sekä mitä uutta on verkkotietopiste.fi -palvelussa.

 • Itämeren ja vesiensuojelun tehostamiseen lisärahoitus budjettiriihessä

  30.8.2018

  Varoja kohdennetaan myös kaupunkivesien kestävään hallintaan. Kaupunkien hulevesien käsittelyssä käytetään luontopohjaisia ratkaisuja kuten kosteikkoja ja muunlaista ympäristön luonnonmukaista rakentamista.

 • Pohjavedelle esitetään uusia ympäristönlaatunormeja

  5.9.2018

  Suomen ympäristökeskus esittää tuoreessa selvityksessä pohjaveden ympäristönlaatunormien asettamista räjähdysaineille TNT, RDX ja HMX sekä PFAS-yhdisteille, jotka ovat mahdollisesti haitallisia terveydelle.

 • Vesihuoltolaitosten kehittämisrahaston syksyn 2018 haku

  17.9.2018

  Kaikki viimeistään 30.9. klo 23.59 sähköisellä hakemuslomakkeella tulleet hakemukset käsitellään syksyn 2018 haussa.

 • Pohjoismaisten sisaryhdistysten juristien tapaaminen

  28.8.2018

 • Tekniikat lääkeaineiden poistamiseen vesistä

  28.8.2018

  Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Suomen ympäristökeskus järjestävät lääkejäämien vähentämistä tutkivaan EPIC-hankkeeseen liittyvän avoimen seminaarin ” Tekniikat lääkeaineiden poistamiseen vesistä”. Seminaari on suunnattu vesihuoltolaitoksissa, alan yrityksissä ja aiheen parissa työskenteleville viranomaisille, tutkijoille ja muille asiasta kiinnostuneille.

 • Hallitus esittää muutoksia YVA-menettelyä edellyttävien hankkeiden luetteloon

  24.8.2018

  Ympäristöministeriö kertoo tiedotteessaan, että hallituksen esityksen tavoitteena on ajantasaistaa hankeluettelo, selkeyttää sen sisältöä sekä yhdenmukaistaa sitä ympäristövaikutusten arviointimenettelyä koskevan direktiivin kanssa.

 • Luken opas kierrätysravinteiden tuottajille

  22.8.2018

  Luonnonvarakeskuksen (Luke) julkaisema Opas kierrätyslannoitevalmisteiden tuottajille johdattaa uudet toimijat alan sisältöön ja haasteisiin, tarjoaa esimerkkejä erilaisten kierrätysraaka-aineiden ominaisuuksista ja tavallisimmista biomassojen käsittelymenetelmistä sekä esittää tiiviin koosteen olennaisesta lainsäädännöstä.

 • VVY:n uutiskirje jaettiin 16.8. sähköpostijakeluna

  16.8.2018

  Aiheina mm. kesäteekkarin tervehdys * VVY:n henkilöstöuutisia * kansallinen tietosuojalaki * energiatehokkuus * VVY Golf tulokset

 • Kesäteekkarin tervehdys

  16.8.2018

 • Kansallinen tietosuojalaki

  14.8.2018

  Kansallista tietosuojalakia koskeva hallituksen esitys (HE 9/2018 vp.) on vireillä eduskunnassa. Sillä on tarkoitus täydentää EU:n tietosuoja-asetusta, jonka soveltaminen alkoi 25.5.2018.

 • Energiatehokkuuden huomiointi suunnittelussa, saneerauksissa ja hankinnoissa

  14.8.2018

  Julkisilla toimijoilla, kuten vesilaitoksilla on tärkeä rooli Suomen ilmasto- ja energiastrategiassa. Vesilaitos voi vaikuttaa oman toimintansa energiatehokkuuteen muun muassa suunnittelun, hankintojen ja saneerausten yhteydessä.

 • "Vesihuollon tila ja rakennemuutos" -hankkeen loppuseminaari 29.8.

  14.8.2018

  Kaikille avoimessa seminaarissa esittellään Vesihuollon tila ja rakennemuutos -hankkeen tuloksia. Hanke toteutettiin osana valtioneuvoston vuoden 2018 selvitys- ja tutkimustoimintaa. Hankkeessa selvitettiin vesihuoltoverkostojen tilan arviointimenetelmiä ja verkostotiedon hallinnan kehittämistä sekä vesihuollon rakennemuutoksen vaihtoehtoja ja ohjauskeinoja. Tavoitteena on turvata taloudellisesti ja ympäristöllisesti kestävä sekä toimintavarma ja turvallinen vesihuolto tulevaisuudessa.

 • SuomiAreena keskustelu nähtävillä MTV Katsomossa

  14.8.2018

  Mitä pitäisi tehdä, että saataisiin vesialan vienti vetämään? Julkisuudessa on esitetty, että myös vesialalla toimivat PKS-yritykset voisivat saada merkittävää kasvua ja liiketoimintaa viennistä. Esitykseen on nivottu, että kunnalliset vesihuoltolaitokset tulisi aktivoida kansainvälistymiseen ja vesiosaamisen vientiin. Uskotaan vahvasti, että Suomen vesihuoltoalalla on annettavaa maailmalle. Katso SuomiAreenalla heinäkuussa pidetty keskustelu MTV Katsomosta.

 • VVY Golf 2018 pelattiin Oulussa 2.8.2018

  6.8.2018

  VVY Golf 2018 pelattiin helteisessä säässä Virpiniemen kentällä Oulun Haukiputaalla. Keskiviikkona 1.8. pelattiin harjoituskierroksena joukkuescramble, jossa oli mukana 12 ryhmää. Varsinainen kisa pelattiin torstaina 2.8., mukana oli yhteensä 46 pelaajaa.

 • Tietojen kalastelua Vesilaitosyhdistyksen nimissä

  18.7.2018

  INFRATECH Jyvaskylan ja Vesilaitosyhdistyksen tiedoilla varustettuja, englanninkielisiä kirjeitä on tullut mm. toimistoomme. Lähettäjänä on International Fairs Directory. Yhdyskuntatekniikalla ja Vesilaitosyhdistyksellä ei ole mitään tekemistä kyseisten kirjeiden kanssa ja suosittelemme käsittelemään niitä roskapostina.

 • VVY ja kumppanit nostivat vesihuoltoaiheet SuomiAreenalle

  18.7.2018

  Keskustelua vesi- ja ympäristöosaamisesta oli seuraamassa noin sata kuulijaa SuomiAreenalla 16.7.2018.

 • Katso VVY:n syksyn koulutustarjonta

  27.4.2018

  Syksyn 2018 koulutusohjelmassa on tuttujen perinteisesti syksyllä järjestettävien koulutusten lisäksi uutuutena Vesihuoltolaitosten työturvallisuuspäivä.

Jaa sivu:

Tulosta