facebook twitter

Vesihuoltoaiheiset päivän uutiset varsinaisille jäsenille

Retrieverin toteuttamaa päivittäisen uutisvirran koostetta voi varsinaisten jäsenten työntekijät seurata VVY:n jäsensivuilla (ekstranet) olevalta palstalta. Kyseessä on ns. mediaseurannan RSS-syöte, jonka hakusanoina ovat keskeiset alan termit sekä kaikkien jäsenlaitosten nimet.

Retrieverin toteuttamaan palveluun kuuluu suomalainen

  • verkkomedia ja
  • painettuja sanomalehtiä.

 

Muistathan, että kaikilla artikkeleilla on tekijänoikeuslain suoja

Retrieverin tarjoaman printtiseurannan artikkelien jakaminen oman organisaation ulkopuolelle on kielletty sopimus- ja tekijänoikeussyistä. Retrieverin printtiseuranta perustuu Retrieverin ja lehtitalojen välisiin sopimuksiin. Sopimuksen mukaan lehtitalojen Retrieverille toimittama printtiaineisto on käytössä vain Retrieverin mediaseuranta-asiakkailla, joiden seurantasopimuksiin aineisto kuuluu. Retriever maksaa printtiaineistosta vuosittain lehtitaloille tekijänoikeuskorvauksia. Tunnistat printtiosuman RSS-syötteessä siitä, että jutun otsikosta auki klikattuasi näkyville tulee alkuperäisestä painetusta lehdestä otettu kuva, jota voi suurentaa ja pienentää sekä toisinaan selata.

Verkkoartikkeleiden jakaminen laitoksen omissa tai työntekijöiden henkilökohtaisissa some-kanavissa on mahdollista, sillä ne ovat julkisesti verkossa saatavilla olevaa sisältöä. Verkkoartikkeleiden osalta on syytä kuitenkin muistaa, että Suomen tekijänoikeuslaki määrittää, ettei niiden koko tekstisisältöä saa kopioida toiseen sijaintiin, vaan verkkoartikkeli tulee aina käydä lukemassa sen alkuperäisestä sijainnista, eli alkuperäisen linkin kautta.

Tätä linkkiä seuraamalla löydät ohjeen ekstranetin kertakirjautumiseen: https://www.vvy.fi/ajankohtaista/uutiset/ohjeet-vvy-n-jasensivun-ja-verkkokaupan-kirjautumiseen/


Lisätietoja: tiedottaja Eeva Hörkkö, Vesilaitosyhdistys, eeva.horkko(a)vvy.fi, puh. 09 8689 0123.

Kuva : Retriever

 

Jaa sivu:

Tulosta