facebook twitter

Kalkkikivialkalointi, Opas veden syövyttävyyden vähentämiseksi

Verkkokaupan etusivu Ostoskori Kirjaudu


SISÄLLYSLUETTELO
1    JOHDANTO
2    VEDEN ALKALOINTITARVE
3    VEDEN ALKALOINTIMENETELMÄT
3.1    Alkalointimenetelmät ja niiden vaikutus veden laatuun
3.2    Kalkkikiven ja hiilidioksidin reaktiotasapaino
3.3    Kalkkikiven saostuminen verkostossa
3.4    Veden alkalointi ilmastamalla
4    KORROOSION ESTÄMINEN
4.1    Yleistä
4.2    Vedenlaatusuositukset korroosion vähentämiseksi    
4.3    Kalkkikivialkaloinnin vaikutus veden syövyttävyyteen    
5    KALKKIKIVIROUHEET JA NIIDEN OMINAISUUDET    
5.1    Kalkkikiven syntyhistoria ja esiintyminen    
5.2    Karbonaattikivilajien nimeäminen ja alkalointiominaisuudet
5.3    Raekoko    
6    KALKKIKIVIALKALOINNIN TOTEUTUS    
6.1    Suositeltava veden laatu    
6.2    Raudan ja mangaanin poistuminen    
6.3    Kalkkikivisuodatuksen toteutus    
6.3.1    Veden virtaussuunta    
6.3.2    Huuhtelu    
6.3.3    Kattaminen    
6.3.4    Rakenteet ja materiaalit    
6.3.5    Kalkkikivisuodattimen mitoitus    
6.3.6    Pilot-kokeet    
6.4    Tulevaisuus    
7    MIKROBIOLOGISEN LAADUN HALLINTA    
7.1    Käsitteet    
7.2    Ulosteperäinen saastuminen    
7.3    Suodattimessa tapahtuva mikrobikasvu    
7.4    Suodattimen desinfiointi    
7.4.1    Yleistä    
7.4.2    Kuuman höyryn käyttö    
7.4.3    Desinfiointi kloorilla    
KIRJALLISUUS    

Julkaistu
2002

Jaa sivu:

Tulosta