facebook twitter

Vesihuoltolaitoksille suunnatut Työturvallisuuskorttikoulutukset alkavat huhtikuussa

Vesilaitosyhdistyksen koulutustarjontaan tulee vesihuoltolaitoksille suunnattu Työturvallisuuskorttikoulutus. Koulutuksissa käytetään Työturvallisuuskeskuksen materiaalin lisäksi vesihuoltoalalle suunnattua materiaalia.

Työturvallisuuskortti® on Työturvallisuuskeskuksen, TTK, hallinnoima järjestelmä. Koulutusta järjestetään TTK:n kanssa tehdyn sopimuksen nojalla. Koulutusten vetäjillä täytyy olla voimassa oleva kurssinjohtajaoikeus.

Työturvallisuuskorttikoulutuksen kesto on 8 tuntia. Koulutus antaa perustiedot työympäristön vaaroista ja työsuojelusta yhteisellä työpaikalla. Aamupäivän aikana käsitellään työturvallisuusvastuita ja -toimijoita, yhteistä työpaikkaa ja sen turvallisuutta sekä perehdytystä. Iltapäivällä keskitytään työn ja työpaikan vaarojen ja kuormitustekijöiden tunnistamiseen.  

Päivän lopuksi suoritetaan tentti. Sen hyväksytysti suorittaneet saavat Työturvallisuuskortin, joka on voimassa viisi vuotta.

Koulutusten osallistujamäärää on rajoitettu. Ns. avoimilla kursseilla osallistujamäärä on maksimissaan 30 henkilöä, yritysten sisäisissä koulutuksissa 50 henkilöä.

Vesilaitosyhdistyksen ensimmäinen Työturvallisuuskorttikoulutus järjestetään tiistaina 16.4.2019 Vesilaitosyhdistyksen toimistolla. Kouluttajana toimii projektipäällikkö Anna-Maija Hallikas. Koulutuksen ohjelma julkaistaan viikolla 10.

Jaa sivu:

Tulosta