facebook twitter

Vielä ennätät vaikuttaa ympäristöalan ammattitutkinnon perusteisiin

Jos olet kiinnostunut vaikuttamaan ympäristöalan ammattitutkinnon perusteisiin, huomioisimme mielellämme mielipiteesi laatiessamme Vesilaitosyhdistyksen lausuntoa. Kommentit tarvitaan viimeistään 6.3.2018.

Vesihuoltolan ammattitutkinto on loppumassa ja se ollaan liittämässä osaksi ympäristöalan ammattitutkintoa. Ympäristöalan ammattitutkinto on uusi tutkinto, joka tulee ammattisen koulutuksen tutkintorakenteeseen 1.1.2019.

Tutkinnon perusteiden luonnokseen on sijoitettu työelämässä tarvittava osaaminen nykyisistä vesihuollon ja ympäristöhuollon ammattitutkinnoista. Tutkinto sisältää kolme osaamisalaa: ympäristöhuollon, vesihuollon sekä jätteiden ja vaarallisten aineiden kuljettamisen osaamisalat.

Tutkinnonperusteita valmisteltiin vuoden 2017 aikana. Mukana oli vesihuoltolaitosten ja Vesilaitosyhdistyksen edustajia. Perusteiden laadinnassa painottui vesihuolto-osaamisen päivittäminen vastaamaan nykyisiä työelämän tarpeita.

Opetushallitus pyytää nyt lausuntoa ympäristöalan ammattitutkinnon perusteiden luonnoksesta. Tutkinnon perusteiden sisältö viimeistellään saatujen lausuntojen pohjalta. Tarkempaa tietoa ympäristöalan ammattitutkinnon perusteiden luonnoksesta ja vesihuollon osuudesta antaa koulutuspäällikkö Anna-Maija Hallikas, puh. (09) 8689 0118.

 

Jaa sivu:

Tulosta