facebook twitter

Teollisuusjätevesiopas julkaistu englanniksi

Teollisuusjätevesiopas on käännetty englanniksi osana BEST – Better Efficiency for Industrial Sewage Treatment -hanketta. Käännös on ladattavissa maksutta VVY:n sivuilta.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Photo by Carlos "Grury" Santos on Unsplash

BEST-hankkeessa parannetaan teollisuusjätevesien hallintaa Itämeren alueella. Hankkeen tarkoituksena on edistää teollisuusyritysten, viranomaisten ja vesihuoltolaitosten yhteistyötä ja hyvää hallintoa teollisten jätevesien käsittelyssä. Yhteistyökumppaneina on vesihuoltolaitoksia, kuntia, teollisuusyrityksiä, yliopistoja ja asiantuntijaorganisaatioita Latviasta, Puolasta, Suomesta, Venäjältä ja Virosta. Suomesta mukana ovat Helsingin kaupunki, HSY sekä John Nurmisen Säätiö.

BEST-hanke on nimetty yhdeksi EU:n Itämeri-strategian lippulaivahankkeista ja sitä rahoittaa Itämeren alueen Interreg-ohjelma 2014-2020. Hanke käynnistyi syksyllä 2017 ja kestää vuoteen 2020 saakka.

Hankkeessa kehitetään työkaluja ja ohjeita teollisuusjätevesien hallintaan, ja tehdään konkreettisia investointeja puhdistamoille. Osana BEST-hanketta on haluttu jakaa suomalaisia hyviä käytäntöjä kääntämällä Teollisuusjätevesiopas englanniksi. Oppaan käännöksen tarkoituksena on antaa tukea BEST-hankkeen projektikumppaneille teollisuusjätevesisopimuksien laadinnassa sekä kuntien, teollisuusyritysten ja vesihuoltolaitosten välistä yhteistyötä edistettäessä.

Teollisuusjätevesioppaan käännös on ladattavissa maksutta: Finnish Industrial Wastewater Guide – conveying non-domestic wastewater to sewers

 

 

Jaa sivu:

Tulosta