facebook twitter

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n kolmannesvuosiraportti 1-2021

Raportissa kerrotaan, että Keskuspuhdistamohankkeen suunnittelun ja toteutuksen etenemistä tarkastellaan kolmannesvuosittain. Hankkeen toteutukselle on varattu aikaa vuoden 2025 loppuun asti, jätevesien kääntö laitokselle on tarkoitus toteuttaa kesällä 2025. Tuore raportti käsittelee ajanjaksoa 1.1. - 30.4.2021.

Keskuspuhdistamo-hankkeen kuulumiset kolmannesvuosiraportin muodossa. Raportti kattaa tapahtumat ajalta tammi-huhtikuu 2021. Linkki Keskuspuhdistamon verkkosivuilla olevaan pdf-raporttiin:  https://www.keskuspuhdistamo.fi/wp-content/uploads/2021/06/Kolmannesvuosiraportti-1-2021.pdf 

Sulkavuoren rakennustyöt

Huhtikuun loppuun mennessä kalliota on louhittu Sulkavuoressa kahdessa louhintaurakassa yhteensä noin 90 % kokonaismäärästä 950 000 m3 (ktr). Vihilahden ja Sulkavuoren välistä tuloviemäritunnelia oli huhtikuun lopussa louhittu noin 1 130 metriä. Purkutunnelia oli louhittu yhteensä noin 350 metriä. Etäisyys Vihilahdesta Sulkavuoreen on noin 1,5 kilometriä.

Huhtikuussa valmistui Sulkavuoren 60 metriä korkea poistoilmapiippu. Piippu näkyy kauas. Poistoilmapiipun pää on viisi metriä ylempänä kuin Tornihotellin huippu.

Sulkavuoren keskuspuhdistamon louhinnan jälkeisten urakoiden kilpailutus jatkui neuvottelumenettelyillä. Hankintapäätökset on tavoitteena tehdä kesällä. Urakat käynnistyvät vuoden 2022 alussa.

Siirtoviemärit

Siirtoviemäriä on valmiina yhteensä noin 2 900 linjametriä. Yhteensä siirtoviemäreitä rakennetaan 12,5 kilometrin matkalle. Tarkastelujakson aikana valmistui osuus Hatanpäänkatu-Hatanpään puistokuja (PV7). Työt vesistöosuudella Rahola-Satamakatu (PV1) jatkuivat talvitauon jälkeen.

Viettoviemäriputkien hankinnasta välillä Lerintäkatu - Rantaperkiönkatu (VV5) tehtiin päätös.

Kustannukset

Hankkeen toteutuneet kustannukset ovat tarkastelujakson loppuun mennessä yhteensä 79,4 milj. euroa mikä on 25 % kokonaisrahoitustarpeesta 318 milj. euroa. Arvio kokonaisrahoitustarpeesta perustuu vuoden 2017 kustannustasoon.

Video

Kannattaa katsoa myös uunituore ajankohtaisvideo. Videolla nähdään, miten poistoilmapiippu nousi Sulkavuoreen ja miltä se näyttää. Käyttöpäällikkömme Lauri Valtiala kertoo biokaasulaitoksen toiminnasta. Louhekuormia kaksi vuotta Sulkavuoresta ajaneen Meri Saranpään mietteitä kuullaan myös.

Linkki Viemo-palvelussa sijaitsevaan videoon: https://vimeo.com/557445526

Lisätietoja Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy, toimitusjohtaja Timo Heinonen

Hanketta voi seurata myös:
www.keskuspuhdistamo.fi
vimeo.com/keskuspuhdistamo
www.facebook.com/keskuspuhdistamo
twitter.com/sulkavuori @sulkavuori

Jaa sivu:

Tulosta