facebook twitter

Pääosassa kiltti puhdistajabakteeri

Aalto-yliopiston viestintä toteuttaa tänä keväänä työelämäprofessori Anna Mikolan työryhmän työstä suurelle yleisölle suunnattuja kirjoituksia.

Anna Mikolan professuuri on Aalto-yliopiston vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusryhmässä insinööritieteiden korkeakoulun rakennetun ympäristön laitoksella. Professuuriin ovat lahjoittaneet Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Maa- ja vesitekniikan tuki ry, Vesilaitosten kehittämisrahasto, HS-Vesi, Vaasan Vesi, Mikkelin vesilaitos, Lappeenrannan Energia Oy, Kuopion Vesi, Porvoon vesi, Jyväskylän seudun puhdistamo Oy ja Turun seudun puhdistamo Oy. 

Lue alkuperäinen Riikka Hopiavaaran kirjoittama juttu: ” Pääosassa kiltti puhdistajabakteeri”  Aalto-yliopiston verkkopalvelusta: https://www.aalto.fi/fi/uutiset/paaosassa-kiltti-puhdistajabakteeri

Jutussa kerrotaan muun muassa, että typpeä ja orgaanista ainetta syövät puhdistajabakteerit ovat mukana prosesseissa, joita kehittämällä jätevesiä voidaan puhdistaa tulevaisuudessa vähemmällä energialla ja päästöillä.

Jaa sivu:

Tulosta