facebook twitter

Vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailun voitot Mikkeliin ja Reisjärvelle

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin yhteistyössä alan toimijoiden kanssa järjestämässä Vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailussa etsittiin uusia toimintatapoja, joilla eri infraverkkojen rakentaminen yhteistyössä helpottuisi, säästettäisiin rakentamiskustannuksia sekä parannettaisiin verkkojen laatua sekä toimivuutta.

  • Kuntasarjan voittajaksi valittiin Mikkelin kaupungin kilpailuttama ja MPY Palvelut Oyj:n toteuttama hanke, jossa Anttolan, Haukivuoren, Ristiinan ja Suomenniemen sekä Mikkelin kaupunginosan Otavan alueet saatiin yhteistyöllä valokuidun piiriin. Lue lisää.
  • Yrityssarjan voittajaksi nousi Netplaza Oy:n Reisjärven valokuituhanke, jossa etsittiin uusia toimintatapoja, joilla maaurakointia vaativien infratöiden yhteensovittaminen eri toimijoiden kesken helpottuisi ja yleistyisi. Hanke oli mukana kilpailussa R-Netin, Netplazan ja Elenian yhteishankkeena. Lue lisää.

Yhteisrakentaminen tuo merkittäviä säästöjä infrahankkeissa

Euroopan komission tuoreen tutkimuksen mukaan yhteisrakentamisen avulla voidaan säästää jopa 40-50 % maankaivuukustannuksista infrahankkeissa. "Meidän täytyy katsoa asioita laajemmasta näkökulmasta ja nähdä yhteistyön todellinen voima verkkojen kustannustehokkaassa rakentamisessa. On selvää, että digitaalinen Suomi rakennetaan yhdessä. Kattava infra on kuntien elinvoimatekijä", painottaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa.

Yhteisrakentamisen edistämisessä mukana laaja rintama keskeisiä toimijoita

Yhteisrakentamisteko 2019 -kilpailun järjestäjätahoihin Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin lisäksi kuuluvat Energiateollisuus, Energiavirasto, FiCom, Finnet-liitto, Kuntaliitto, liikenne- ja viestintäministeriö, Liikennevirasto, maa- ja metsätalousministeriö, Suomen Seutuverkot, Suomen Vesihuolto-osuuskunnat ja Vesilaitosyhdistys. Kilpailua tukemassa ovat lisäksi Caruna, DNA, Elenia, Elisa, Lounea, Pälkäneen Valokuituverkot, Sitowise ja Telia Finland.

Yhteisrakentamisen uutiskirje

Yhteisrakentamisen uutiskirje lähetetään kaikille yhteisrakentamisverkoston jäsenille. Verkostoon voi liittyä tilaamalla Traficomin uutiskirjeen, johon valitsee aihealueeksi "yhteisrakentaminen". Tästä tilauslomakkeeseen:  https://uutiskirje.traficom.fi/

Jaa sivu:

Tulosta